Moviezone Talent Day

zondag 24 juni 2018, 11:00 - 18:00 uur

Droom je van een carrière in de filmwereld? Kom op zondag 24 juni naar de MovieZone Talent Day tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival. Ontdek alles over film maken en film kijken. Ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je vragen aan professionals, krijg feedback op je eigen film of scenario én doe mee met de verschillende workshops!
Programma:

Masterclass Sound Design
Ben Zijlstra (studieleider Sound design Filmacademie) geeft een masterclass over Sound design, met een focus op het design in de scenario fase. Hoe kan je al bij het schrijven van een script nadenken over geluid? Aan de hand van bekende films en eindexamenfilms van de lichting 2018 laat hij zien hoe dit in zijn werk gaat. De eindexamenstudenten zijn ook aanwezig om over hun eigen film en het maakproces te vertellen.

Lunchen met professionals
Tijdens de lunch ga je aan tafel met de professionals van de dag en studenten en docenten van de Filmacademie en kan je hen alles vragen wat je maar zou willen.

Workshop Foley
Filmmakers Suzan van Eck en Roel Wildenburg studeren dit jaar af aan de Filmacademie en geven een workshop Foley sound effects. 

Workshop Van Scenario naar Beeld
Hoe bedenk je vanuit een scenario wat je in beeld gaat zien? Hoe decoupeer je nou een verhaal? Wat vertellen kaders en shots? Regisseur Shariff Korver (Lichting 2011) leert je hoe en waarom je bepaalde elementen in beeld brengt.

Eigen werk 
Heb je een eigen film of scenario en wil je hier feedback op? Stuur deze dan voor 17 juni in via moviezone.nl/talentday, dan zorgen wij dat je op de dag zelf een one-on-one gesprek hebt met een van onze filmprofessionals. Ook als je eigen werk nog niet af is kan feedback je altijd verder helpen. Deze keer hebben wij de makers Marit Weerheijm (regie), Loes Komen (productie), Eva Verweij (productie), Saar Ponsioen (scenario) van Grijs is ook een kleur / When Grey Is A Colour gevraagd, zij zijn in 2016 afgestudeerd aan de Filmacademie en wonnen een Studentenoscar. Deze film met onze welbekende Ko Zandvliet is een coming-of-age drama en nu nog te zien op NPO Start.

Koop je kaartje via de website van EYE! Een kaartje kost € 12,50 online (aan de kassa €13,-) en lunch is inbegrepen. Met een CJP-pas betaal je €10 online en aan de kassa €10,50.

Delen