Voorbereiding Beroepspraktijk: Rechten, wat nou rechten?

maandag 15 maart 2021, 17:15 - 18:45 uur

Op tien maandagen in studiejaar 2020-2021 organiseert de Filmacademie van 17.15-18.45 uur een lezing voor studenten en alumni ter oriëntatie op de Beroepspraktijk. 

Maandag 15 maart, 17:15 - 18:45 uur
Merel Teunissen: Rechten, wat nou rechten?


Een lezing over auteurs- en naburige rechten, merkrechten, gebruiksrechten, exploitatierechten, licentierechten, persoonlijkheidsrechten, merchandiserechten, verfilmingsrechten, het recht om te kopiëren, transformatierecht, collectieve rechten, rechten behouden, rechten verkopen, rechten weggeven en rechten wegtekenen.

Advocaat Merel Teunissen adviseert, contracteert en procedeert in de meest uiteenlopende kwesties op het gebied van media-, auteurs-, merken, en privacyrecht. Om te bewijzen dat het recht absoluut niet saai is startte Merel in 2014 de blog Rechtbuigen.nl. Hier blogt zij met een frisse blik over juridische topics. Merel doceert het vak recht aan de Theaterschool in Amsterdam en is redactielid bij Mediaforum een tijdschrift over media- en communicatie recht.

Online lezing
Deze lezing vindt online plaats. De link naar de online omgeving wordt vooraf gestuurd naar iedereen die zich heeft gemeld.

Aanmelden kan via deze link.

Delen