FOCUS: Nieuwe inzichten (online talkshow)

woensdag 07 december 2022, 19:30 - 21:00 uur
Online / Livestream

FOCUS is de online talkshow van de Nederlandse Filmacademie waarin we in gesprek gaan met inspirerende makers over het filmvak en hun eigen persoonlijk weg in hun ontwikkeling als maker.
In deze zevende editie staat het vak Montage centraal. 


De meeste filmmakers kennen het gevoel. Na het bedenken, schrijven en draaien van je film met je crew, kijk je voor het eerst naar je ruwe edit. Sommige scènes werken supergoed, maar andere scènes lijken maar niet goed uit te pakken. Dan is de editor bijna een dokter. Na lange gesprekken en hard werken staat je film uiteindelijk als een huis.

Montage is meer dan knippen en plakken. In deze editie van FOCUS gaan we in gesprek met twee editors over het vak. Fatih Tura was als editor o.a. betrokken bij Mocro Maffia, videoclips van S10 en Sevdaliza en commercials van Patta en Greenpeace. En editor Tessel Flora de Vries. Zij werkte als editor aan Mocro Maffia en Anne+, videoclips van Traudes en S10 en oa een campagne van de Rijksoverheid over orgaandonatie.

Hoe verlopen hun gesprekken met een regisseur en zijn er bepaalde methodes die ze gebruiken in hun werk.


Luister en kijk mee!
Tickets voor de livestream (gratis) via Eventbrite

Bekijk hier vorige edities van FOCUS

 

Delen