Showcase Regie Fictie

dinsdag 04 juli 2023, 17:00 - 18:30 uur
Nederlandse Filmacademie - Projectiezaal (2e verdieping)
Markenplein 1
1011 MV Amsterdam

RESERVEER JE GRATIS TICKET

In de Regie Fictie Showcase stellen de regie fictie studenten van Lichting 2023 zichzelf voor, tonen fragmenten van gemaakt werk, lichten speciale projecten toe en nemen je mee in hun ontwikkeling. De vorm waarin dit gebeurt, is grotendeels aan de studenten zelf. De vierjarige reis door de Filmacademie heeft iedereen anders beïnvloed. Hoe zij hun eigen stem hebben gevonden, is voor allen anders.

Edward de Jong
Edward presenteert zijn filmplan voor de low budget speelfilm Your Boyfriend en diens cinematische stijl op een interactieve manier. Verwacht een walk-in moodboard, waarbij een deel van de crew en cast aanwezig zal zijn om vragen te beantwoorden over de film. De film laat zien hoe Edward filmkennis en filmervaringen, aan de hand van eerder werk, toepast in Your Boyfriend. 

Paulien van Hummel
Paulien ontwikkelde tijdens haar studie een fascinatie voor sound design. Zij geeft geluid een dragende rol binnen haar films om een zintuigelijke en immersieve ervaring te creëren. Deze fascinatie gaat verder dan film: Naast haar afstudeerfilm presenteert ze een audio-installatie, waarin gebruik wordt gemaakt van elementen uit het geluidsontwerp van Deus ex Vagina (2023), en gaat onderzoekend te werk binnen ambience, sound design en muziek.

Carmen Maria
Carmen heeft de afgelopen vier jaar niet stilgezeten. Zij maakte naast het verplichte curriculum van de Filmacademie nog een aantal films. Tijdens de presentatie zal zij zichzelf en een greep uit haar werk van de afgelopen vier jaar presenteren. Na afloop van de presentatie zal er in een aparte ruimte (lokaal 3.05) de mogelijkheid zijn meer te zien van het werk waar fragmenten van vertoond werden en om meer te weten te komen over de nieuwe filmplannen die Carmen ontwikkelt. 

Matthijs Sluijs
Matthijs vertoont zijn film Wij waren 23 en neemt je mee in zijn ontwikkeling en toekomstplannen. 

Mees van der Hurk
Mees studeert af met de film Hallelujah Amsterdam!. Naast regisseren is hij veel bezig met tekenen. In de showcase neemt Mees je mee in zijn creatieve wereld, deelt hij zijn werk en gaat hij verder in op zijn filmideeën.   

De afstudeerfilms van Lichting 2023 zijn te zien tijdens de vertoningen in Eye.

Vrij toegankelijk | RESERVEER JE GRATIS TICKET

Delen