Showcase Visual Effects

dinsdag 04 juli 2023, 19:00 - 20:30 uur
Nederlandse Filmacademie - Projectiezaal (2e verdieping)
Markenplein 1
1011 MV Amsterdam

RESERVEER JE GRATIS TICKET

Ieder jaar presenteert de Visual Effects & Immersive Media klas (
VFX&IM) hun werk tijdens Keep an Eye Filmacademie Festival aan een zaal vol familie, vrienden, en mensen uit het werkveld. Het is hét visitekaartje voor de studenten om zichzelf in de markt te zetten. De studenten stellen zichzelf voor, tonen fragmenten van gemaakt werk, lichten speciale projecten toe en nemen je mee in het maakproces.

Welke vorm deze presentatie krijgt is grotendeels aan de studenten zelf. Programma coördinator VFX&IM Annet Saatrübe: “De samenstelling en de inhoud bepalen zij, wij geven de kaders en begeleiden waar nodig. De studenten krijgen veel vrijheid en er wordt onderling afgestemd wie welke taak op zich neemt.” Ter inspiratie reist de klas ieder jaar naar het FMX - Film & Media Exchange in Stuttgart, waar alle internationale ontwikkelingen op het gebied van visual effects, digitale media en animatie worden gepresenteerd tijdens lezingen en workshops. Tijdens de VFX&IM opleiding is presenteren eveneens een terugkerend onderdeel. Vanaf het eerste jaar laten studenten na ieder blok zien wat ze gemaakt hebben, een vaardigheid waar ze gedurende de opleiding steeds meer bedreven in worden. De eindpresentatie is de meesterproef waarmee ze hun werk voor het eerst in haar volledigheid naar buiten brengen.

Tijdens het laatste jaar werken alle studenten van Lichting 2023 samen aan de afstudeerprojecten. Annet: “VFX-studenten dragen voor elk project dat ze maken binnen de klas een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarin moeten er verschillende functies ingevuld worden, van VFX Supervisor tot VFX Artist.” Aan de meeste producties is door de klas meegewerkt, in meer of mindere mate. Dit jaar was de productie Zwart Geluk (Blaka Koloku) een mooie uitdaging voor de VFX&IM klas maar ook aan Deus ex Vagina en Merhamet zijn behoorlijk wat visual effects toegevoegd. Het animatieproject Cinder is volledig ontstaan in de computer en deze productie zal tijdens de presentatie in EYE veel aandacht krijgen.

Visual Effects Artists
Ruben Brouns, Anne Dirkx, Ouasssim Echarradi, Bart Griepink, Menno Haas, Micky Heideman, Djamali Jones, Igor Jongenelis, Claudia Keeris, Jacco Kooistra, Mark van Kuik, Nick de Leeuw, Tim Okkers, Stijn van der Plas, Bo Schutte, May Therat, Emiel van Vliet

Vrij toegankelijk | RESERVEER JE GRATIS TICKET

Deze showcase is online live te volgen:
https://www.filmacademie.ahk.nl/actueel/keep-an-eye-filmacademie-festival/programma-bachelor/bachelor-2023/livestream-showcase-visual-effects/

Delen