65 jaar Filmacademie | Filmacademie X Eye Film Player

donderdag 20 juni 2024, 19:00 - 20:30 uur
EYE
IJpromenade 1
Amsterdam

De Filmacademie bestaat 65 jaar en dat vieren Eye en Filmacademie samen met de vertoning van drie opvallende eindexamenfilms uit de rijke geschiedenis: 'Groeten uit Zonnemaire' van Digna Sinke, 'Lokroep' van Reber Dosky en 'In Kropsdam is iedereen gelukkig' van Joren Molter. 

Deze avond is het feestelijke startpunt van de samenwerking tussen de Nederlandse Filmacademie en Eye Film Player. Op de Eye Film Player worden een tiental eindexamenfilms gepubliceerd, daarna volgt maandelijks een nieuwe titel. Met de samenwerking worden de eindexamenfilms uit de 65-jarige geschiedenis van de Filmacademie ontsloten voor het publiek. Een inspiratie voor een nieuwe lichting filmmakers en een feest der herkenning voor alumni en filmliefhebbers

Tijdens deze avond vertoont Eye drie opvallende eindexamenfilms uit de rijke geschiedenis. Bij de voorstelling zijn de makers aanwezig voor een Q&A. De presentatie is in handen van producent Loes Komen. Zij studeerde in 2016 af aan de Nederlandse Filmacademie met onder andere Grijs is ook een kleur (regie Marit Weerheijm).

Delen