Informatie voor scholen


Als docent, mentor of decaan vervul je een belangrijke rol in het studiekeuze proces van de leerlingen.
De Nederlandse Filmacademie wil je graag helpen om leerlingen kennis te laten maken met het filmvak en het unieke onderwijs van de Filmacademie. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten en projecten waarin wij met het voortgezet en middelbaar onderwijs samenwerken om de interesse in het filmvak te vergroten.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Orville Yssel (Communicatieadviseur Onderwijs) via orville.yssel@ahk.nl

Open Dagen Filmacademie

Elk studiejaar organiseer de Nederlandse Filmacademie twee Open Dagen en aansluitende verdiepingsweken (in november en januari). 
Tijdens de Open Dagen kan je je oriënteren op de verschillende studierichtingen van de Filmacademie. 
Afgelopen studiejaar vonden de Open Dagen plaats op 13 november 2021 en 22 januari 2022

Voor de studierichtingen Sound Design en Immersive Media worden in maart en april 2022 nog extra open (mid)dagen georganiseerd.
Aanmelden kan via onze website >>

Rondleidingen op de Filmacademie

Doe je een filmproject op school met leerlingen en wil je als onderdeel van dit project een keer de Filmacademie bezoeken? Wij kunnen op de Filmacademie een introductie geven over ons filmonderwijs en je leerlingen kunnen in gesprek gaan met studenten uit verschillende vakklassen.

I.v.m. de huidige Covid-19 maatregelen zijn de mogelijkheden voor de rondleidingen in het gebouw beperkt. Neem contact met ons op over de online mogelijkheden.
 

Voorlichting & workshops op scholen

Elk jaar studeren meer dan 80 filmmakers af (in hun eigen vakspecialisatie) op de Filmacademie. Wij werken samen met een pool van studenten en alumni die voorlichting en workshops kunnen geven over de Filmacademie en hun vakgebied.

 

FOCUS - talkshow

FOCUS is de online talkshow van de Nederlandse Filmacademie waarin we in gesprek gaan met inspirerende makers over het filmvak en hun eigen persoonlijk weg in hun ontwikkeling als maker. Om de twee maanden presenteren we een nieuwe editie waarin deelnemers online hun vragen kunnen stellen aan de makers.

Bekijk hier de FOCUS afleveringen terug op YouTube

Langere trajecten

Wat is jouw verhaal?

Met het project 'Wat is jouw verhaal?’ nodigt de Filmacademie scholieren en MBO-studenten tussen de 16 en 20 jaar uit om hun (echt meegemaakte of fictieve) verhaal met ons te delen. Hiermee maken zij kans om een jaar lang, gratis, begeleid te worden in het schrijven van het filmscenario van dit verhaal. Zij worden het hele jaar begeleid door studenten van de Filmacademie en professionals uit het werkveld. In oktober ‘20 is een nieuwe lichting deelnemers gestart. Aanmelden voor een nieuw traject kan in het voorjaar van ’21.
Meer info >>

Oriëntatiecursussen

De Filmacademie biedt drie Oriëntatiecursussen waarin je kennis maakt met het werk op een filmset: Productieassistent, Lichtassistent én Production designassitent. Alle informatie vind je op onze website.

Daarnaast starten we in september 2021 met de Oriëntatiecursus Visual Effects, waarin je kennis maakt met de softwareprogramma’s van Visual Effects. Deze cursus (september t/m half december 2021) kunnen scholieren met school combineren. Meer info >>

Filmlab in samenwerking met Meervaart Studio

In de Meervaart Studio in Amsterdam West volgt iedere week een groep filmfanatiekelingen de workshop 'FilmLAB', hier wordt alles geleerd over film: scripts schrijven, montage, belichting, geluid en meer. Sinds 2018 is de Filmacademie betrokken bij de ontwikkeling en invulling van de workshops en het maakproces. De ambitie van de Filmacademie is dit traject met meer samenwerkingspartners in andere steden uit te zetten.
Meer info >>

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Orville Yssel (Communicatieadviseur Onderwijs) via orville.yssel@ahk.nl

Delen