Informatie voor scholen


Als docent, mentor of decaan vervul je een belangrijke rol in het studiekeuze proces van de leerlingen.
De Nederlandse Filmacademie wil je graag helpen om leerlingen kennis te laten maken met het filmvak en het unieke onderwijs van de Filmacademie. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten en projecten waarin wij met het voortgezet en middelbaar onderwijs samenwerken om de interesse in het filmvak te vergroten.

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Orville Yssel (Communicatieadviseur Onderwijs) via orville.yssel@ahk.nl

Open Dagen Filmacademie

Elk jaar organiseren we Open Dagen. In 2021 zullen deze zowel online als offline plaatsvinden. De eerste open dag op zaterdag 13 november 2021 is online en bedoeld voor iedereen die zich nog aan het oriënteren is op een opleiding binnen het filmvakAansluitend organiseren we van 15 t/m 19 november onze verdiepingsweek waarin je (o.a.) mini-masterclasses, presentaties, q&a's volgen die vanuit verschillende studierichtingen worden aangeboden.

De tweede open dag vindt plaats óp de Filmacademie op zaterdag 22 januari 2021Aansluitend organiseren we van 24 t/m 28 januari 2021 onze verdiepingsweek waarin je (o.a.) mini-masterclasses, presentaties, q&a's volgen die vanuit verschillende studierichtingen worden aangeboden.

Aanmelden kan via onze website >>
 

Rondleidingen op de Filmacademie

Doe je een filmproject op school met leerlingen en wil je als onderdeel van dit project een keer de Filmacademie bezoeken? Wij kunnen op de Filmacademie een introductie geven over ons filmonderwijs en je leerlingen kunnen in gesprek gaan met studenten uit verschillende vakklassen.

I.v.m. de huidige Covid-19 maatregelen zijn de mogelijkheden voor de rondleidingen in het gebouw beperkt. Neem contact met ons op over de online mogelijkheden.
 

Voorlichting & workshops op scholen

Elk jaar studeren meer dan 80 filmmakers af (in hun eigen vakspecialisatie) op de Filmacademie. Wij werken samen met een pool van studenten en alumni die voorlichting en workshops kunnen geven over de Filmacademie en hun vakgebied.

 

Langere trajecten

Wat is jouw verhaal?

Met het project 'Wat is jouw verhaal?’ nodigt de Filmacademie scholieren en MBO-studenten tussen de 16 en 20 jaar uit om hun (echt meegemaakte of fictieve) verhaal met ons te delen. Hiermee maken zij kans om een jaar lang, gratis, begeleid te worden in het schrijven van het filmscenario van dit verhaal. Zij worden het hele jaar begeleid door studenten van de Filmacademie en professionals uit het werkveld. In oktober ‘20 is een nieuwe lichting deelnemers gestart. Aanmelden voor een nieuw traject kan in het voorjaar van ’21.
Meer info >>

Oriëntatiecursussen

De Filmacademie biedt drie Oriëntatiecursussen waarin je kennis maakt met het werk op een filmset: Productieassistent, Lichtassistent én Production designassitent. Alle informatie vind je op onze website.

Daarnaast starten we in september 2021 met de Oriëntatiecursus Visual Effects, waarin je kennis maakt met de softwareprogramma’s van Visual Effects. Deze cursus (september t/m half december 2021) kunnen scholieren met school combineren. Meer info >>

Filmlab in samenwerking met Meervaart Studio

In de Meervaart Studio in Amsterdam West volgt iedere week een groep filmfanatiekelingen de workshop 'FilmLAB', hier wordt alles geleerd over film: scripts schrijven, montage, belichting, geluid en meer. Sinds 2018 is de Filmacademie betrokken bij de ontwikkeling en invulling van de workshops en het maakproces. De ambitie van de Filmacademie is dit traject met meer samenwerkingspartners in andere steden uit te zetten.
Meer info >>

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Orville Yssel (Communicatieadviseur Onderwijs) via orville.yssel@ahk.nl

Delen