Expositie Production Design

Woensdag 5 t/m Zondag 9 oktober
Eye Filmmuseum - Foyer Cinema 1


Bij de foyer van Cinema 1 in Eye is tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival het werk van de klas afgestudeerde Production Designers te bewonderen. Bovenop negen sokkels presenteren zij een object waarmee ze laten zien wie ze zijn en waar hun interesses en vaardigheden liggen.

“De expositie in Eye is hét moment om te laten zien hoe ze zich willen presenteren aan de buitenwereld,” vertelt docent Production Design Anne Winterink. “Ze kregen dit jaar de uitdaging om nog een keer volledig in een onderwerp te duiken dat ze fascineert, en een beeld te creëren dat heel dicht bij henzelf staat.” Waardoor worden ze geïnspireerd? En wat houdt hen zoal bezig?

En vooral hoe hebben ze die inspiraties vertaald naar eigen werk?

Ter voorbereiding voerden de studenten gesprekken met begeleidend docent Eric Goossens, waarin ze dieper ingingen op hoe ze zichzelf zien als Production Designer, waar ze goed in zijn als vormgever en welk persoonlijk verhaal ze daarmee willen vertellen.

De Production Design-eindopdracht bestond uit drie delen: het maken van een ruimtelijk beeld, een online omgeving waarin ze dat werk verder uitbreiden, en een begeleidende presentatie vooraf. Op de sokkels vind je een QR-code die bezoekers kunnen scannen. In deze eigen ontworpen digitale omgeving laten de studenten zien wat hen heeft geïnspireerd tot de totstandkoming van het werk en is er ruimte om nog meer objecten te laten zien.  

Anne: “De QR-code is bedoeld als visitekaartje, maar sommigen gebruiken het ook als een verlengstuk van hun werk. Zo krijg je als bezoeker een inkijkje in hun fascinaties en gedachtes achter bepaalde keuzes.”

Delen