Visual Effects & Immersive Media Presentatie

Donderdag 6 oktober 2022, 19:30 - 21:00 uur
Eye Filmmuseum (Cinema 3)

Kijk mee via de Livestream

Projecten
Eos, Over een Pastoor op Regenlaarzen, This is your captain speaking, Joan's Theme, It Will Rain, Swans Reflecting Elephants

Visual Effects Artists
Aaron van Daalen, Cinque Kelie, Daan van Hapert, Dionne Dol, Flint Kuijkens, Gilles Vink, Jessie Mulhuijsen, Jitte van Berlo, Joris Passchier, Luke van Aarle, Marlies van Loosbroek, Olaf Gillot, Praba Anandasundaram, Rick Kamp, Rick van Soest, Sem Driessen, Sem Zeiss, Stevenson Lacroes, Wijnand Meijer


Ieder jaar presenteert de Visual Effects & Immersive Media klas (VFX&IM) hun werk tijdens Keep an Eye Filmacademie Festival aan een zaal vol familie, vrienden, en mensen uit het werkveld. Het is hét visitekaartje voor de studenten om zichzelf in de markt te zetten. De studenten stellen zichzelf voor, tonen fragmenten van gemaakt werk, lichten speciale projecten toe en nemen je mee in het maakproces.

Welke vorm deze presentatie krijgt is grotendeels aan de studenten zelf. Projectleider & coach VFX&IM Annet Saatrübe: “De samenstelling en de inhoud bepalen zij, wij geven de kaders en begeleiden waar nodig. De studenten krijgen veel vrijheid en er wordt onderling afgestemd wie welke taak op zich neemt.” Ter inspiratie reist de klas ieder jaar naar het FMX - Film & Media Exchange in Stuttgart, waar alle internationale ontwikkelingen op het gebied van visual effects, digitale media en animatie worden gepresenteerd tijdens lezingen en workshops. Tijdens de VFX&IM opleiding is presenteren eveneens een terugkerend onderdeel. Vanaf het eerste jaar laten studenten na ieder blok zien wat ze gemaakt hebben, een vaardigheid waar ze gedurende de opleiding steeds meer bedreven in worden. De eindpresentatie is de meesterproef waarmee ze hun werk voor het eerst in haar volledigheid naar buiten brengen.

Tijdens het laatste jaar werken alle studenten van Lichting 2022 samen aan de afstudeerprojecten. Annet: “VFX-studenten dragen voor elk project dat ze maken binnen de klas een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarin moeten er verschillende functies ingevuld worden, van VFX Supervisor tot VFX Artist.” Aan alle producties is door de klas meegewerkt, in meer of mindere mate. Dit jaar was de productie It will rain een mooie uitdaging voor de VFX&IM klas maar ook aan This is your captain speaking en Joan’s Theme zijn behoorlijk wat visual effects toegevoegd. Het project Eos leunt, naast de live action scènes, zwaar op de gemaakte visual effects waarmee een ‘andere wereld’ is vormgegeven en deze productie zal tijdens de presentatie in EYE veel aandacht krijgen.

 

Delen