Eva Eisenloeffel nieuwe studieleider Productie

Gepubliceerd op

Per 1 september 2020 start Eva Eisenloeffel als studieleider van de afstudeerrichting Productie op de Nederlandse Filmacademie. Zij wordt daarmee verantwoordelijk voor het onderwijs en de organisatie van de afstudeerrichting Productie.

Eva Eisenloeffel studeerde in 2005 af aan de Nederlandse Filmacademie en werkte als Producent (sinds 2007) en Head of Development (sinds 2015) bij Lemming Film. Ze volgde het Binger Film Lab Programma voor opkomende Nederlandse producenten in 2010/2011 en nam onder andere deel aan de Torino Film Lab Script & Pitch Workshop om haar expertise in script-ontwikkeling verder uit te breiden.

Eva Eisenloeffel: “Ik verheug me op mijn nieuwe functie als studieleider van de richting Productie aan de Nederlandse Filmacademie. Ik zie er naar uit een nieuwe generatie (uitvoerend) producenten voor te bereiden op hun deelname aan een snel veranderend werkveld. Maar bovenal om hun krachtige organisatorische èn inhoudelijke bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse film- en televisie industrie”

Gekozen is om binnen de afstudeerrichting Productie een scheiding te maken tussen de verantwoordelijkheid voor het onderwijs en de verantwoordelijkheid voor de productie van de filmprojecten. Anita Smit, huidige studieleider productie, is benoemd tot hoofd producties en wordt eindverantwoordelijk voor het (doen) produceren van de derde en vierdejaars projecten binnen de randvoorwaarden van tijd, ruimte en geld, en dat op een veilige en gezonde manier. 

Delen