Sounddesigner en alumnus Evelien van der Molen in VPRO Cinema

Gepubliceerd op

VPRO Cinema wijdde een hele aflevering aan Sound Design, samen met onder andere alumnus Evelien van der Molen.

'Tijdens mijn opleiding zat ik als enige vrouw in een klas vol mannen. Mijn klas bestond uit audiofreaks – en dat bedoel ik positief – die de hele dag praatten over bits en sample rates. Ik had toen nog geen idee waar ze het over hadden.’ Het zou jammer zijn als de technische kant vrouwen afschrikt, vindt Van der Molen, want techniek kun je leren. Vrouwen zijn wat haar betreft ook erg geschikt voor het vak: ‘Geluid is gevoel, je ontwerpt het heel intuïtief; je kunt alleen maar voelen of iets goed gelukt is. Sounddesign is een emotioneel beroep en ik denk dat vrouwen er goed in zijn om emotie over te brengen. Mijn beroep is zo leuk omdat je met geluiden zoveel invloed kunt hebben op de manier waarop kijkers een film beleven.’

De aflevering is terug te kijken op www.vpro.nl

Delen