De winnaar van de Cam​alot Commercial Award 2021 is cinematographer Judith Boeschoten

Gepubliceerd op

Ieder jaar doen de vierdejaars studenten van de Filmacademie een commercialopdracht, geïnitieerd door de Cinematograpy studenten. De studenten ontwikkelen en produceren een commercial op basis van een briefing die is opgesteld door deskundigen uit de commercial beroepsprakijk. Lichting 2021 vertoonden onlangs de gemaakte commercials, waarna de winnaar van de Camalot Commercial Award 2021 wordt toegekend.

Dit jaar won Judith Boeschoten (Cinematography, Lichting 2021) de prijs voor de commercial EEN ODE AAN DE VAKMENS. De jury bestond uit: Sybrig Andri​nga, Martin Heijgelaar, Martijn Melis, Juliette Stevens en Maarten van Waning.  

Zij schreven over de commercial:

"Een duidelijke vertelling met mooi filmwerk en een goed verhaal dat beklijft. De commercial overstijgt de briefing en is mooi positief opgezet met een 'klap' in het gezicht. Er is goed nagedacht over kleur en licht en de karakters zijn authentiek en liefdevol in beeld gebracht." ​

De Camalot Commercial Award 2021 bedraagt 2.500 euro dat Judith mag besteden aan inhuur van apparatuur bij Camalot.

Het commercialblok van L2021 werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Tick, Captcha!, Camalot en Haghefilm.

Delen