Prijswinnende eindexamenfilm Alaska (1989) te zien op Eye Film Player!

Gepubliceerd op

Alaska is het veelgeprezen (korte) speelfilmdebuut van Mike van Diem (alumnus Filmacademie, lichting 1989) die er een Gouden Kalf mee heeft gewonnen voor beste korte film en een Oscar voor de beste buitenlandse studentenfilm. De korte psychologische thriller gaat over een buitenechtelijke relatie, met wraak, jaloezie en verraad tot gevolg. 

De complexe verhaallijn komt voort uit drie perspectieven. Een slager maakt samen met de vrouw van zijn baas plannen om het land te verlaten. Ze lijken een relatie te hebben, maar op het vliegveld wacht zij tevergeefs op hem. De drie raken langzaam maar zeker verwikkeld in een web van verraad, jaloezie en wraak. 

Met o.a. Maeve van der Steen en Willem Nijholt

Bekijk Alaska nu via Eye Film Player

 

Delen