Workshop 'Artistiek Onderzoek in Cinema' in Vilnius (Litouwen) door Mieke Bernink en Jyoti Mistry

Gepubliceerd op

Op verzoek van de Filmacademie van Vilnius, reisden Mieke Bernink (lector Filmacademie) en Jyoti Mistry (hoofd onderzoek HDK Valand, Göteborg) in februari af naar Litouwen om een driedaagse workshop te geven aan de docenten daar over 'wat is artistiek onderzoek, hoe doe je het en hoe begeleid je het?'

Tijdens de workshop werden de mogelijke richtingen en toekomstperspectieven van artistiek onderzoek besproken. Mieke en Jyoti deelden hun jarenlange ervaring in het ontwerpen, uitvoeren en ontwikkelen van MA- en PhD-studies op het gebied van cinema en in het begeleiden van artistiek onderzoek daarin.

De training werd bijgewoond door docenten van de masteropleiding die filmstudenten begeleiden bij hun scriptie, theater- en filmpromovendi en onderwijsspecialisten. 
De deelnemers luisterden, discussieerden, wisselden ervaringen uit, voerden praktische opdrachten uit, onderzochten de subtiliteiten van artistiek onderzoek en de uitdagingen van het begeleiden van artistiek onderzoek, en zochten gezamenlijk naar mogelijke oplossingen daarvoor.

Delen