Nederlandse VR Opera 'Songs for a Passerby' wint Venice Immersive – best experience prijs

Gepubliceerd op

Filmacademie alumnus Aron Fels (Immersive Media, Lichting 2017) werkte samen met regisseur Celine Daemen aan de VR Opera Songs for a Passerby. Afgelopen weekend hebben zij met deze VR Opera op de Biennale in Venetië de Venice Immersive – best experience prijs gewonnen.

In Songs for a Passerby loop je op eigen kracht, voorzien van een VR-bril, door een muzikaal droomlandschap. Je volgt je eigen 3D spiegelbeeld en passeert langs verschillende scènes: een stervend paard, een koor van prevelende mensen, twee spelende honden. Songs for a Passerby is een meditatieve queeste, waarbij je even uit de werkelijkheid treedt en naar jezelf kijkt. 

De VR Opera is nog van 20 t/m 30 september te zien in Muziekgebouw aan ’t IJ.

De makers hebben de prijs opgedragen aan Bats Bronsveld (Visual Effects & Immersive Media, Lichting 2020) die een grote bijdrage heeft geleverd aan dit project en afgelopen zomer is overleden. 

Delen