Het AHK Starterscafé start met Engelstalige workshops

Gepubliceerd op

Maandag 15 januari gaan de deuren van het AHK Starterscafé weer open! We beginnen dit jaar goed en starten met een serie Engelstalige workshops speciaal voor onze internationale studenten en alumni. 

Je gaat specifiek in op wat jij als expat entrepreneur moet weten als je aan de slag gaat in Nederland. Of je nu start in loondienst of als zelfstandige, de workshops zijn voor iedereen even waardevol. Als Nederlandse student, alumnus of geïnteresseerde ben je natuurlijk ook welkom. Speciaal voor de eerste workshop staat er een lekkere kop soep klaar. 

Onderwijs in ondernemen
Ga goed voorbereid aan de slag als creatieve professional! Nu of straks, als je klaar bent met je studie, ligt de wereld voor je open. Maar waar begin je en waar moet je op letten als je aan de slag gaat, in loondienst of als zelfstandige? Onder AHK Ondernemen bieden wij handige informatie, workshops en trainingen aan speciaal voor de startende werknemer of ondernemer. In de kennisbank BeroepKunstenaar vind je verdieping en antwoorden op vragen over de zakelijke kant van jouw beroepspraktijk. In het AHK Starterscafé in de Culture Club op het Marineterrein kun je elke maandag netwerken, deelnemen aan de workshops en borrelen.

Starten als ondernemer in Nederland
Het internationale blok start met de workshop Starting as an expat Entrepreneur voor iedereen de als (buitenlandse) ondernemer aan de slag wil in Nederland. In deze workshop ontdek je bij wie je aan moet kloppen om je project stevig op Nederlandse bodem te zetten. Je krijgt een beeld van de fondsen in Nederland en van de overheidsinstanties waar jij als buitenlandse ondernemer in Nederland mee te maken krijgt. En je ontdekt waar je hulp kunt krijgen als je het even niet meer weet. Dat geeft houvast.

Door Felix Welsink
De workshop wordt gegeven door beleidsmedewerker en zakelijk leider Felix Welsink. Felix: “voor een jonge maker kan het vinden van financiering best overweldigend zijn. Tijdens mijn college leg ik op hoofdlijnen uit hoe dit precies werkt, zodat je weet waar je aan kunt kloppen. Ik ben beleidsmedewerker bij het Ministerie van OCW en werk onder andere aan de totstandkoming van het Nationaal Slavernijmuseum. Ook zit ik in het bestuur van het Makersfonds en theaterfestival Jonge Harten. Door mijn achtergrond in theaterwetenschappen en (gedrags)economie durf ik te zeggen dat ik thuis ben op plekken waar vragen over artistieke inhoud, financiering en het stelsel samenkomen.” Felix Welsink was eerder zakelijk leider van starters in de podiumkunsten. In 2020 ontving hij daarvoor het Anne Faber Stipendium: een beurs voor jong zakelijk talent in de podiumkunsten.

Het AHK Startercafé is elke maandagavond geopend!
De workshops zijn gratis voor studenten van de AHK en onlangs afgestudeerden (tot 2020). Bekijk hier het programma-overzicht en schrijf je in. Alumni die langer geleden zijn afgestudeerd en andere geïnteresseerden zijn ook welkom. Zij kunnen hier een kaartje kopen.   

Het programma:
18:30 - 19:00 Walk in
19:00 - 21:30 Workshops
21:30 - 22:00 Borrel

Locatie: AHK Culture Club op het Marineterrein, Kattenburgerstraat 5 Amsterdam 

PS: Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van ondernemen? Dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt onze nieuwsbrief één keer in de zes weken. 

Delen