René van Uffelen | studieleider Montage

René van Uffelen studeerde van 1983 tot 1986 Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en studeerde in 1992 af aan de Nederlandse Filmacademie als editor. Na de studie sloot hij zich aan bij het filmtijdschrift Skrien, waar hij als redacteur over montage of daaraan gerelateerde zaken schreef. Daarnaast werkte hij als stafmedewerker bij het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Sinds 2002 is hij als theoriedocent verbonden aan de vakklas Montage van de Nederlandse Filmacademie, waar hij lessen Montagetheorie en Filmgeschiedenis ontwikkelt en geeft, en studenten coacht tijdens de postproductie van gezamenlijke oefeningen. Van 2005 tot 2011 was hij adviseur Documentaire bij het Mediafonds. Sinds november 2005 is hij studieleider Montage. 

 

Faye de Wilde | docent Montage

Faye studeerde in 2006 af als editor aan de Filmacademie. Na enkele jaren te hebben gewerkt als zelfstandig editor was ze sinds 2008 werkzaam als coördinator, projectbegeleider, studiebegeleider en docent op het Mediacollege Amsterdam bij de opleiding Audiovisueel. Sinds 2015 is ze als vakdocent Montage verbonden aan de Nederlandse Filmacademie. In 2019 behaalde zij het certificaat Avid Licensed Teacher.

Ellemieke Middelhoff | docent Montage

Ellemieke Middelhoff studeerde in 2017 af aan de Filmacademie. Daarvoor heeft ze Theaterwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. De overstap naar de studie Montage aan de Filmacademie maakte het voor haar mogelijk om nog specialistischer bezig te zijn met dramaturgie en verhalen vertellen. Nu is zij freelance editor van zowel fictiefilms en documentaires en daarnaast parttime verbonden aan de afdeling Montage als vakdocent.

Gastdocenten

Onder andere: Job ter Burg ACE/NCE (Zwartboek, Oorlogswinter, Borgman, Elle, Brimstone. Instinct). Wouter Jansen NCE (A’dam-E.V.A., Ik omhels je met duizend armen, De belofte van Pisa, Mi vida), Sándor Soeteman NCE (Overspel, De hel van '63, Klem, April, May en June), Mieneke Kramer (Prins, De dag dat mijn huis viel, Mijn seks is stuk), Axel Skovdal Roelofs NCE (Zurich, Ramses, De zaak Menten). Pelle Asselbergs NCE (Onze man in Teheran, Langs de oevers van de Yangtze, In Europa)

Delen