Interview met Saskia Kievits

Over haar afstudeerproject: In een vergeten moment

"Ik heb vaker met regisseur Menno Otten samengewerkt en dat is altijd heel goed bevallen. In dit soort films heb je in de montage heel veel vrijheid om met het materiaal te spelen, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus in de montage krijgt de film pas echt zijn vorm. Dit was dan ook een extra grote uitdaging voor mij als editor.

De film vertelt geen verhaal, maar gaat over een 'state of mind'. Om de kijker in dezelfde 'state of mind' te brengen was de optelling van de beelden natuurlijk belangrijk, de intensiteit van de blik moest groeien, de balans moest kloppen en daarnaast was het ook de uitdaging om het ritme en dynamiek van de film goed te krijgen. Ik ben trots op de film in zijn geheel en ik ben vooral trots op het team waarmee ik aan deze film mocht werken. 

Het leukste aan mijn vak is het vertellen van verhalen met het materiaal dat je krijgt aangereikt van een regisseur. Het is altijd een uitdaging om de 'puzzelstukjes' op de meest effectieve wijze in elkaar te zetten om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen, dit altijd in samenwerking met de regisseur. Uiteindelijk hoop je met je werk de kijker te raken. 

Inspiratie voor In een vergeten moment heb ik gehaald uit de montage van het schoonspringen in de film Olympia van Leni Riefenstahl."
 

"Het is een uitdaging om de puzzelstukjes op de meest effectieve wijze in elkaar te zetten om het verhaal zo goed mogelijk te vertellen."
Delen