Danyael Sugawara | studieleider Regie fictie

Danyael Sugawara is sinds 1 april 2018 studieleider Regie Fictie. Sugawara studeerde in 2004 af als regisseur aan de Filmacademie met de eindexamenfilm The Quiet One. Na verschillende succesvolle producties won hij met zijn eerste speelfilm Alles stroomt een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival. De afgelopen jaren gaf hij gastlessen bij de Filmacademie, was hij docent Camera Acteren aan de HKU en coachte hij onder andere acteurs, regisseurs en scenaristen. In 2017 rondde hij de nieuwe serie voor RTL/Videoland Odds af. Daarnaast schrijft hij samen met Heleen Suèr aan de internationale speelfilm When Fucking Spring is in the Air.

Janneke van Heesch | docent Regie fictie

Janneke van Heesch studeerde na haar Master Film & Televisiewetenschappen, Regie Fictie aan de Nederlandse Filmacademie. Sinds haar afstuderen regisseerde zij tal van films en series, waaronder de NTR Kort! films: Brommermeisjes en Mowgli & Fidel. Ook maakte zij lange tijd commercials voor o.a. TMF en MTV en werkte als regie-assistent voor Mark de Cloe. Janneke gaf gastlessen aan de Nederlandse Filmacademie, de Script Academy, de Schrijversvakschool, de AKI Enschede en het RITSC te Brussel.
In 2012 volgde ze de Master of Film aan de Nederlandse Filmacademie waar zij workshops volgde van o.a. Ulrich Seidl, Bruno Dumont en Judith Weston. Daarop regisseerde zij ondermeer de One Night Stand Basile H. (VPRO), de  steamy(hit)serie Dagboek van een Callgirl (NET5/Videoland) en de korte films Zevenbergen (VPRO) en De Eurocommissaris (Mugmetdegoudentand). Meest recent regisseerde Janneke van Heesch de 20-delige kinderserie Gips (AVROTROS). Deze serie was, in een speelfilmversie, de openingsfilm van Cinekid (2018).

Gastdocenten en coaches

Onder andere: Simone van Dusseldorp (oa Briefgeheim, Kikkerdril), Mijke de Jong (oa Laila M., Joy), David Lammers (oa Langer Licht, Smeris), Iván López Núñez (oa Vlucht HS13, My Life on Planet B), Denijal Hasanović (docent filmschool Wajda School of Film - Ekran, Catalina, Retrival en Thicker than Water), Sebastian Stern (docent HFF München, Der Hund Begraben en Die Hummel), Edson da Conceicao (Porfotto, Videoland Academy project), Terence Schreurs, Remy van Heugten (Valentino, Gluckauf)

Delen