Andréa Seligmann Silva | studieleider Sound design

Andréa Seligmann Silva werkt sinds 1989 in de filmindustrie, in São Paulo, New York en Amsterdam. Ze heeft haar bachelordiploma Film behaald aan de Universiteit van São Paulo en haar masterdiploma in Film (MFA) aan de New York University. Gedurende haar carrière heeft Andréa documentaires en korte fictiefilms geregisseerd, gewerkt aan het geluid van films en filmscripts geschreven. Ze heeft ook filmscriptcursussen gevolgd aan het Binger Film Institute en "Story" van Robert McKee. 

Vanaf de start van haar carrière heeft Andréa in verschillende functies in geluid voor film gewerkt, zoals geluidsontwerper/ sounddesigner, sound editor en foley-artiest. Daarnaast is ze adjunct-directeur geweest van het São Paulo International Short Film Festival. Van 2010 tot 2023 bekleedde ze verschillende posities bij het Eye Filmmuseum in Amsterdam. In 2017 heeft ze de geluidsstudio opgericht bij het Eye Collection Center, waar ze zich richtte op film geluids- digitalisatie en restauratie. Ze maakte ook deel uit van de Inclusie en Diversiteit Raad van Eye.

Sinds april 2023 is Andréa studieleider Sound design aan de Nederlandse Filmacademie.

Jillis Molenaar | docent Sound design

Jillis begon zijn studie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde daarna door op de Filmacademie, afdeling Sound Design. Na zijn afstuderen in 2003 verzorgde Jillis geluidsopnames en sound design voor diverse documentaires. (o.a. Untertage, 4-Elements, There is no Blue, Without Yellow and Orange, Life@Lowlands,Gevallen Engel, 3 Kameraden, Vandaag is net als Gisteren, Dansmariekes, Dik, Grote Genade en Sevko). Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de geluidsopnames en/of de geluidsmontage voor korte fictiefilms en dramaseries. (Electriek, De Laatste Dag, Taxi656). Films waaraan hij werkte werden mede vertoond op verschillende nationale en internationale filmfestivals. Sinds 2015 is Jillis als docent verbonden aan de Filmacademie.

Kaveh Vares | docent sound design & studieleider Master Composing for Film

Kaveh is vooral bekend als een veelzijdig componist die muziek schrijft in veel verschillende stijlen en disciplines. Hij werkt met orkesten en ensembles, met dans en theater en met films en televisieseries. Naast componist is Kaveh artistiek leider van de masteropleiding componeren voor film aan het conservatorium van Amsterdam. Hij doceert sounddesign en ontwikkelt cursussen en workshops over geluid en muziek voor jonge filmmakers van de Nederlandse Filmacademie.

Tessa Fransen | docent Sound design

In 2017 studeerde Tessa Fransen af aan de Filmacademie in de richting Sound Design. Daarna is ze voornamelijk werkzaam geweest op de set voor projecten als The Hitmans Body Guard, Instinct, Anne Plus en Pleasure en verzorgde ze de geluidsopnames van verschillende documentaires. In de tussentijd is Tessa ook werkzaam geweest in de politiek. 

Sinds september 2022 versterkt zij het team van Sound design op de Filmacademie. 

Gastdocenten en coaches

Onder andere: Michel Schöpping, Freek Vrijhof, Frank van der Weij, Vladimir Rakic en Evelien van der Molen. 

Delen