Studieprogramma

De opleiding staat in het teken van het ontwikkelen van een eigen visie op filmgeluid. Hierbij staat de techniek altijd ten dienste van de inhoud van de film: hoe het geluid de verborgen waarheden van een film communiceert. Je leert vorm te geven aan het geluid terwijl je tegelijkertijd rekening houdt met eisen vanuit andere disciplines: scenario, regie, camera en montage. 

Vanaf het tweede jaar wordt er een stevige inhoudelijke basis binnen het vakgebied gelegd. Je leert over geluidsopname, geluidsmontage en geluidsmixage in mono, stereo en surround. In dit jaar gaan inhoud, theorie en ambachtelijkheid hand in hand.

In het derde jaar ga je verder op de ingeslagen weg; je ontwikkelt je eigen artistieke visie door het verzorgen van het sound design voor een commercial en een derdejaarsproductie. 

Het vierde jaar staat nog meer in het teken van de praktijk. Van één of meerdere eindexamenproducties verzorg je de opname van het setgeluid, de geluidsmontage en -mixage. Je creatieve en inhoudelijke ideeën komen tot bloei en complementeren de films.

In de laatste twee jaren werk je intensief samen met de studenten van de master Composing for Film van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Studiegids 2023 - 2024

Sound Design

Delen