Je studieprogramma in het kort
Hoe leer je het beste over film? Door het in de praktijk te doen natuurlijk! Daarom is zélf maken en experimenteren het belangrijkste deel van jouw opleiding. Maar je krijgt ook veel workshops, lessen en theorie. Hoe ziet het studieprogramma er in het kort uit?
Propedeuse: je leert de basis van het filmvak samen
In het eerste jaar maak je kennis met alle onderdelen van het filmvak. Je wordt bij de academie aangenomen voor één afstudeerrichting, maar je volgt samen met de andere studenten voor een groot deel hetzelfde programma.
Jouw eerste jaar leer je veel theorie, zoals filmgeschiedenis, filmanalyse, televisiegeschiedenis en dramaturgie. Tegelijk leer je in dit jaar de basis voor jouw eigen studierichting.
Hoofdfase: verder specialiseren en samenwerken
Vanaf het tweede jaar specialiseer jij je verder in jouw eigen studierichting. Je werkt samen met studenten van de andere richtingen aan verschillende oefeningen en grote projecten. Je werkt daarbij zowel in de studio als op locatie.
Je leert hoe je goed samenwerkt met andere specialisten én je verdiept jouw kennis en vaardigheden.
Je loopt stage
In het derde en/of vierde jaar loop je stage. Bijvoorbeeld als assistent geluid, camera of licht, bij productiebedrijven of op filmsets. Jouw stage is een goede manier om ervaring op te doen en jouw vakkennis te testen en te vergroten. Ook is het een goede kans om contacten te leggen voor werk na de academie.
Meer weten over stages?
Je onderwijs op de Filmacademie
Tijdens jouw hele opleiding werk je in je eigen vakgebied mee aan verschillende opdrachten en projecten. Zo leer je alle technische en inhoudelijke vaardigheden van jouw vak.