Studieprogramma

Bij de toelating voor de Filmacademie kies je al voor de specialisatie Visual Effects óf Immersive Media. 
Studenten Visual Effects & Immersive Media volgen de eerste twee jaar hetzelfde studieprogramma, maar in de uitwerking van de opdrachten wordt afhankelijk van je gekozen specialisatie de nadruk of op Visual Effects òf op Immersive Media gelegd. Vanaf het derde jaar werk je binnen je specialisatie in samenwerking met andere studenten aan eigen projecten.

Studieprogramma Visual Effects

In alle studiejaren werk je mee aan producties. In de gemeenschappelijke propedeuse krijg je samen met de studenten van de andere richtingen een uitgebreide introductie in film.

In het tweede jaar leer je werken met veel verschillende software (Maya, Houdini, Nuke en Unity). Daarnaast train je je eigen creatieve kwaliteiten. Hoe denk je mee in creatieve processen? Hoe vertel je een verhaal in beeld en geluid?

Vanaf het derde jaar specialiseer je je in compositing, 3D, VFX producing, 3D-karakteranimatie of real-time storytelling. Je maakt persoonlijk en kwalitatief goed materiaal voor je eigen showreel, die je kunt gebruiken om op je favoriete (internationale) stageplek terecht te komen.

In het vierde jaar werk je vanuit je eigen specialisatie aan de visual effects voor de producties die in samenwerking met studenten van de andere richtingen worden gemaakt. Studenten die kiezen voor Immersive Media maken vaak een VR productie.

Studieprogramma Immersive Media

In de gemeenschappelijke propedeuse krijgen zowel VFX als Immersive Media
 (IM) samen met de studenten van de andere richtingen een uitgebreide introductie in film. Voor Immersive Media zal een gedeelte van die propedeuse toegespitst gaan worden op VR. De specialisaties van de propedeuse volg je voor een groot deel samen met de VFX studenten.

In het tweede jaar werk je met andere afdelingen binnen de Filmacademie, maar ook aan losstaande VR producties. Je leert te werken met verschillende software (Maya, Houdini, Unity/Unreal) en je leert in de opdrachten al vanuit een Immersive Media invalshoek. Naast de techniek train je ook je creatieve kwaliteiten, leer je experimenteren en itereren om tot het beste eindresultaat te komen, en maak je verhalende ervaringen met beeld, geluid en interactie.

Vanaf het derde jaar kan je specialiseren binnen Immersive Media, waarbij je zowel binnen de Filmacademie, maar ook met andere opleidingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) zou kunnen samenwerken, bijvoorbeeld de Academie voor Theater en Dans en het Conservatorium van Amsterdam. Je ontwikkelt je portfolio en zoekt vervolgens een droomstage in binnen- of buitenland.

In het vierde jaar zijn de IM studenten vrij in het kiezen van samenwerkingen met elkaar, studenten van alle afdelingen binnen de Filmacademie en met studenten van andere AHK opleidingen. Zij creëren daarmee hun eigen IM afstudeerproducties.

 

Studiegids 2021 - 2022

Visual Effects & Immersive Media

Delen