Visual Effects

Geen enkele film wordt meer gemaakt zonder gebruik van visual effects.
Visual effects tillen een vertelling visueel naar een hoger niveau. Zo kun je het weer aanpassen om een bepaalde sfeer neer te zetten of bijvoorbeeld een bevroren toekomst te creëren.


Er ligt een wereld van computertechnieken voor je open waarin je verhalen kunt vertellen. Die wereld ligt letterlijk aan je voeten, want er is een nauwe samenwerking met internationale mediabedrijven, researchlabs en universiteiten.

 

Nog aan het oriënteren?

Misschien is de oriëntatiecursus Visual Effects wat voor jou!

Het onmogelijke mogelijk maken

Visual effects is een specialisatie van de studierichting Visual effects & Immersive Media.

Met Visual effects leer je het beeld van de film zo te bewerken dat de vertelling inhoudelijk beter tot zijn recht komt. Samen met een filmcrew werk je aan verschillende projecten waarbinnen je de rol van vfx artist of vfx supervisor kunt vervullen. Je leert een previsualisatie te maken waardoor een beeld ontstaat van wat en hoe het team kan gaan draaien. Op de set zorg je ervoor dat de visual effects gerelateerde shots, zo goed mogelijk gedraaid worden. Je leert materiaal zo te bewerken dat het beeld dat jij en je team voor ogen hadden gerealiseerd wordt.

Dit doe je met 2D beeldbewerking software in combinatie met 3D software. 3D software wordt gebruikt voor het creëren van volledig computer gegeneerde elementen zoals karakters of werelden. Deze worden geanimeerd en vervolgens integreer je ze in het gedraaide beeld op een fotorealistische manier.

Artistieke visie
Binnen de specialisatie Visual effects werk je met de nieuwste software en technieken.
Dat betekent niet dat je vier jaar lang alleen maar achter een scherm zit. Je werkt nauw samen met de andere disciplines op de Filmacademie om met elkaar, samen, een verhaal te vertellen. Hoe geef je vorm aan ideeën en plannen? En hoe presenteer je jouw werk aan je studiegenoten? Het komt allemaal aan bod in deze opleiding. Je leert jouw kennis van software te combineren met een artistieke, inhoudelijke visie.

The Rookies is één van de grootste platforms voor kunstenaars op het gebied van o.a. visual effects, games, animatie en immersive media en sinds 2010 organiseren zij een competitie voor opleidingen en hogescholen in verschillende studierichtingen. Na Top 10 posities in 2020 en 2021, werd de opleiding dit jaar door hen bekroond tot nummer 5 van beste Visual Effects-scholen wereldwijd. En op nummer 8 in de categorie Visual Effects and Animation Schools - Production Excellence 2022

Opleidingsgegevens
Studielast240 EC
Studieduur4 jaar, voltijd
VoertaalNederlands
CROHO-code34733 (B Film en Televisie)
GraadBachelor of Arts (BA)
Delen