Studieprogramma

Bij de toelating voor de Filmacademie kies je al voor de specialisatie Visual Effects óf Immersive Media. 
Studenten Visual Effects & Immersive Media volgen de eerste twee jaar hetzelfde studieprogramma, maar in de uitwerking van de opdrachten wordt afhankelijk van je gekozen specialisatie de nadruk of op Visual Effects òf op Immersive Media gelegd. Vanaf het derde jaar werk je binnen je specialisatie in samenwerking met andere studenten aan eigen projecten.

Studenten Visual effects volgen de eerste twee jaar van het studieprogramma samen met studenten Immersive media, maar in de uitwerking van de opdrachten wordt afhankelijk van je gekozen specialisatie de nadruk of op Visual effects òf op Immersive media gelegd. 

In alle studiejaren werk je mee aan producties. In de gemeenschappelijke propedeuse krijg je samen met de studenten van de andere richtingen een uitgebreide introductie in film.

In het tweede jaar leer je werken met veel verschillende software (Maya, Houdini, Nuke en Unity). Daarnaast train je je eigen creatieve kwaliteiten. Hoe denk je mee in creatieve processen? Hoe vertel je een verhaal in beeld en geluid?

Vanaf het derde jaar specialiseer je je in compositing, 3D, VFX producing, 3D-karakteranimatie of real-time storytelling. Je maakt persoonlijk en kwalitatief goed materiaal voor je eigen showreel, die je kunt gebruiken om op je favoriete (internationale) stageplek terecht te komen.

In het vierde jaar werk je vanuit je eigen specialisatie aan de visual effects voor de producties die in samenwerking met studenten van de andere richtingen worden gemaakt.
 

 

Studiegids 2023 - 2024

Visual Effects & Immersive Media

Delen