De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. 

Sinds 2011 is de Keep an Eye Foundation partner van het eindexamenfestival van de Nederlandse Filmacademie. Sindsdien heet het festival dan ook het Keep an Eye Filmacademie Festival. 

Bart Römer, directeur Nederlandse Filmacademie: 
Door de samenwerking met de Keep an Eye Foundation hebben de studenten een veel groter bereik gekregen. De plek waar we het werk presenteren, EYE, heeft de kwaliteit en uitstraling die past bij het niveau dat we nastreven. Het is eindexamenwerk van hoge kwaliteit. Dankzij de samenwerking met de Keep an Eye Foundation heeft het festival zich kunnen ontwikkelen tot een festival van allure, een podium waar jong en creatief talent hun werk aan de buitenwereld laat zien en dat ieder jaar door vele filmliefhebbers én professionals bezocht wordt.

Projecten
De stichting is verbonden aan veelbelovende projecten van kunstopleidingen, zoals de Keep an Eye International Jazz Award, de Keep an Eye Summer Jazz Workshops van het Conservatorium van Amsterdam, The Records, de KABK FASHION SHOW en de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Sinds 2016 is daar ook het Jong Metropole bij gekomen, het eerste project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Keep an Eye Academy
Eén van de nieuwste initiatieven is de Keep an Eye Academy. Binnen deze omgeving worden workshops en lezingen aangeboden, waarbij belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod komen. Denk aan personal branding, bedrijfsplan schrijven, fondsenwerving, website bouwen, teksten schrijven, pitchen en acquisitie doen. Voor het najaar staan er vier workshops gepland, over marketing en social media (13 september), een bedrijfsplan maken (28 september), pitchen/presenteren (11 oktober) en over het aanvragen van subsidie (15 november). 

Iedereen die actief is in de kunst- en cultuursector kan zich opgeven voor de Keep an Eye Academy workshops. De workshops worden in kleine groepen gegeven in Galerie Pouloeuff gevestigd in Naarden-Vesting. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Keep an Eye Foundation

Delen