FOCUS

FOCUS is de online talkshow van de Nederlandse Filmacademie waarin we in gesprek gaan met inspirerende makers over het filmvak en hun eigen persoonlijk weg in hun ontwikkeling als maker.

FOCUS #1: Clip Cultuur

Met trots presenteren we de eerste editie van FOCUS! Een online talkshow van de Filmacademie waarin we met inspirerende makers in gesprek gaan over het filmvak. Tijdens deze eerste aflevering doken we in de Clip Cultuur. Videoclips zijn hét visitekaartje voor muziekartiest én de regisseur. Voor filmmakers kunnen videoclips fungeren als playground voor het vinden van een eigen filmstijl, waarin ruimte is voor experiment. In deze aflevering neemt host Jennifer Muntslag ons mee in de wereld van videoclips, met Pearl Minaj en Pepe Favela (NFA Scenario Lichting 2021) van Framez en regisseur Mario Gonsalves.

FOCUS #2 - Documentaire vs De Waarheid

Dit keer duiken we in het maken van documentaires en onderzoeken we waar de grens ligt tussen feit en fictie. Hoe geef je als documentaire-regisseur richting aan een verhaal? En hoeveel invloed mag je uitoefenen op de karakters die je volgt? Host Orville Yssel gaat tijdens deze avond in gesprek met regisseur Vincent Boy Kars en NFA-alumnus Roshan Nejal.

FOCUS #4 - 50% is Geluid

Geluid is een essentieel onderdeel van het maken van een film, van het openmaken van een deur tot een muzikale introductie van een karakter. Geluid kan het succes van een film bepalen. In de vierde editie van onze online talkshow FOCUS op 8 december 2021 gaan wij in gesprek met sound designers en componisten om te kijken of het waar is wat ze zeggen in filmland: 50% is geluid. Te gast zijn Jesse Koolhaas (componist), Kaveh Vares (studieleider Master Composing for Film / docent Sound Design) en Freija Hogenboom (Sound Design, Lichting 2021).

FOCUS # 5 - Meerdere Wegen

In deze vijfde editie van onze online talkshow Focus bespreken we de verschillende mogelijkheden van voortrajecten en workshops van de Filmacademie, maar ook van partners in het veld. De motivatie voor deelnemers om hieraan mee te doen verschilt. Het kan een kennismaking zijn met vak, een voorbereiding op de toelating of een tussenstap om je eigen route als filmmaker te bepalen. Luister en kijk mee naar hoe toekomstige filmmakers leren en groeien in het filmvak! Te gast zijn: Lance Hossein Tangestani (Regie Fictie, lichting 2019) volgde de Oriëntatiecursus Productieassistent Paulien van Hummel (student Regie Fictie) en Rahab Ahmed (student Scenario) deden beiden mee aan het Filmlab. Edson da Conceicao (Regie Fictie, lichting 2019) is mentor bij het traject Wat is jouw verhaal? Judith Boeschoten (Cinematography, lichting 2021) geeft workshops bij PlusWhat.

Delen