Over de VRAcademy

Op de VRAcademy kunnen studenten van alle academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) kennismaken met de nieuwste technieken als Virtual Reality, Augmented Reality, motion capture, interactieve visuals en spatial audio. Studenten ontwikkelen concepten buiten de gevestigde structuren en onderzoeken wat die technieken voor hun eigen vakgebied kunnen betekenen.

Interdisciplinair samenwerken binnen de AHK
De VRAcademy is een initiatief van de Nederlandse Filmacademie (Visual Effects & Immersive Media). De VRAcademy is in 2017 gestart met als doel om innovatie en kruisbestuiving tussen de academies van de AHK te bevorderen.

Studenten ontwikkelen concepten buiten de gevestigde structuren en onderzoeken wat nieuwe technieken binnen hun eigen vakgebied voor ze kunnen betekenen. Ze kunnen tijdens workshops en binnen de VRSpace interdisciplinair samenwerken met studenten van andere academies. De VRAcademy onderzoekt zo binnen de AHK hoe deze technieken en media tot nieuwe kunstvormen kunnen leiden, en wat hun potentie is om het kunstonderwijs zelf te transformeren.

Samenwerking met Immersive Media (Filmacademie)
Door de recente start van de vierjarige opleiding Immersive Media (IM) op de Filmacacemie en de mogelijkheden tot samenwerking met deze opleiding zal de VRAcademy steeds meer workshops en projecten kunnen initiëren.
Het curriculum van deze opleiding zal veel VRAcademy samenwerkingen gaan bevatten en studenten stimuleren om interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan in de VRSpace.

Marineterrein
De VRAcademy heeft onderdak bij en is onderdeel van het Marineterrein waar innovators, onderzoekers vooruistrevend onderwijs en bedrijven samen gehuisvest zijn om de kruisbestuiving hiertussen te stimuleren.

Delen