Workshops

Tijdens workshops binnen het curriculum kunnen studenten interdisciplinair samenwerken met studenten van andere academies. De VRAcademy onderzoekt zo binnen de AHK hoe deze technieken en media tot nieuwe kunstvormen kunnen leiden.

VR Theater

In de workshop VR Theater werken studenten Immersive Media van de Nederlandse Filmacademie en studenten Regie van de Academie voor Theater en Dans samen aan theatrale VR-ervaringen.

In vier weken werken zij fulltime werken aan het creëren van een concept naar een eindresultaat in VR.
De regisseurs denken ook na over wat er moet gebeuren vlak voor en nadat hun publiek de VR installatie ervaren.
Ze maken die momenten onderdeel van de ervaring door er acteurs bij te betrekken en/of een set te maken die past bij wat ze het publiek willen laten ervaren. De regisseurs hebben een extra week zonder hun collega's van Immersive Media om die live component van de ervaring te creëren.

De presentatie van de eindresultaten wordt op een locatie op het Marineterrein in Amsterdam (waar de VRAcademy is gevestigd) gepresenteerd.

Meer informatie over onze workshops.

Masterclass VR

Alle studenten van de specialisatie Visual Effects op de Nederlandse Filmacademie kunnen zich in het derde jaar inschrijven voor een masterclass VR. De masterclass wordt dan afgestemd op de leerbehoefte van die studenten.

Studenten krijgen een intensieve masterclass van een week, waarin ze leren hoe ze hun eigen hoop, angsten, worstelingen en gevoelens kunnen gebruiken als inspiratie voor een concept van een VR-ervaring. Ook leren ze tools om inspiratie van buitenaf te halen. Vervolgens werkten ze hun concept uit in VR met behulp van Gravity Sketch en presenteerden ze het aan hun docenten en elkaar.

Deze masterclasses worden uitgebreid om studenten een breed perspectief te geven over het vakgebied van Immersive Media.

Delen