Masterclass Pieter Jan Brugge in Eye

Sunday 1 September 2019, 16:00 - 18:00 hrs.

Masterclass in Eye Filmmuseum in samenwerking met de Dutch Academy For Film, Filmproducenten Nederland, Dutch Directors Guild en het Netwerk Scenarioschrijvers.

Regisseur Jean van de Velde (All StarsLekHoe duur was de suiker) gaat aan de hand van filmfragmenten in gesprek met Pieter Jan Brugge over zijn werk als producent en regisseur, en in het bijzonder zijn samenwerking met Michael Mann.

Jean van de Velde praat deze middag met Pieter Jan Brugge, die in 1979, na de Filmacademie, naar de Verenigde Staten vertrok. Hier werd hij producent van Michael Manns Heat (1995), The Insider (1999, Oscarnominatie voor Brugge) en Miami Vice (2006), en van films als The Pelican Brief (1993) en Consenting Adults (1992). In 1981 produceerde hij Jean van de Veldes De afstand. Brugge heeft één film geregisseerd: The Clearing (2004) gebaseerd op de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn in 1987, met in de hoofdrollen Robert Redford, Willem Dafoe en Helen Mirren.

Scenarioschrijver en regisseur Jean van de Velde brak in 1993 door als regisseur en schrijver van de film De kleine blonde dood, naar het boek van Boudewijn Büch. Van de Velde maakte daarna All Stars, de politiefilm Lek (Gouden Kalf), de moderne filmversie van Floris, Hoe duur was de suiker en in samenwerking met Marco Borsato de film Wit lichtBram Fischer (2017) is bekroond met een Gouden Kalf voor het Beste scenario. 

Meer info en tickets.

Share