Carolien van Maaswaal

Carolien van Maaswaal

Nadat Carolien haar studie MHBO Filmmaker in 2012 afsloot aan het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch wist zij het zeker; documentaires maken en daarmee haar manier van kijken delen met anderen is wat ze wilt. Carolien koos ervoor zich te specialiseren als documentaire regisseur aan de Nederlandse Filmacademie. 

Carolien wil de kijker bepaalde elementen in het leven, die soms zo gewoon lijken, laten herontdekken via haar films. In het derde jaar van haar studie maakte Carolien de film Mentia (2017)een documentaire die zich afspeelt op een hotelkamer waar middels moderne dans vormgegeven wordt aan de herinneringen in de nacht in deze ruimte. De film werd geselecteerd voor de Nederlandse Competitie van het Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. 

In haar vierde jaar liep Carolien stage bij De Haaien, een televisie en documentaire productiebedrijf, als researchstagiaire. Met haar afstudeerfilm zelf zocht Carolien opnieuw naar de balans tussen inhoud en vorm. In zelf koos zij ervoor observatief te werk te gaan. 

In de toekomst hoopt Carolien integere en visueel intrigerende verhalen te mogen vertellen met haar documentaires.

Back to list
Share