Denise Rebergen

Denise Rebergen

Course
Scenario
Class
2018
Email
deniserebergen@gmail.com

Voordat Denise in 2015 startte met de opleiding Scenario aan de Filmacademie, studeerde ze aan Toneelacademie Maastricht en speelde ze rollen in o.a. de dramaseries Penoza en In Therapie, en de theatervoorstelling ANNE. Ze zet haar acteerervaring nu in om diep door te dringen tot de belevingswereld van haar personages en om verhalen te schrijven met een moedig en waarachtig karakter.

Ze schreef onder meer de scenario’s voor de korte films Windkracht (2016, Vincent Tilanus), over een meisje dat probeert los te komen van haar overleden vader, en Sonate (2017, Daphne Lucker), over een moeder die de symbiotische relatie met haar dochter kwijtraakt. In 2017 liep Denise stage bij de jeugdafdeling van de NTR en momenteel is ze bezig aan de herschrijving van haar speelfilmscenario, over een jonge vrouw die worstelt met de gevolgen van seksueel trauma. Daarnaast ontwikkelt ze een eigen jeugdserie en is ze betrokken bij de totstandkoming van een dramaserie.

In de toekomst hoopt Denise verhalen te schrijven die harten openen. Verhalen die uitnodigen om de vooroordelen die we als mensen hebben over alles wat we niet begrijpen voor even opzij te schuiven, zodat we weer zicht krijgen op dat wat ons allemaal verbindt: onze kwetsbaarheid. Daarbij wil Denise zich verder specialiseren in het schrijven van drama voor een jonger publiek: “De verhalen waarmee we onze kinderen voeden, bepalen mede de realiteit van de toekomst, dus daar zie ik een mooie taak voor mezelf weggelegd. De taak om verwondering, nieuwsgierigheid en compassie te stimuleren.

Back to list
Share