Jip Walther Boer

Jip Walther Boer

Course
Montage
Class
2019
Email
jipwaltherboer@gmail.com

Voordat Jip in 2015 aan de filmacademie begon heeft ze aan het European Film College in Denemarken gestudeerd. Hier heeft ze kennis gemaakt met alle verschillende disciplines van het filmvak. Hier is ze er achter gekomen dat haar hart sneller gaat kloppen bij de eindfase van een film, de montage, en dat is wat ze wilde studeren. 
In het derde jaar heeft Jip twee films gemonteerd. Een documentaire En nu de nacht (2018, Hannah van Tassel), die recent is uitgezonden op 2DOC en een fictiefilm Eindhalte (2018, Edson da Conceicao) die op festivals draait, o.a. Go Short in Nijmegen. Afgelopen zomer (2018) liep Jip stage bij editor Dorith Vinken. Bovendien heeft ze aan de jeugdserie Kicks van de VPRO meegewerkt, die als doel had kinderen in AZC’s een fijne zomer te bezorgen. Jip heeft voor de data handling en script continuïteit gezorgd. Tijdens haar studie heeft ze twee eindexamen films van studenten van de HKU gemonteerd. Dit jaar studeert Jip af met de documentaire Ik moet niks (2019, Lieke Heil) en Spangen en de fictiefilm Porfotto  (2019, Edson da Conceicao).
Haar ambitie is om sociaal maatschappelijke films te maken, die een ander licht laten schijnen op een situatie en nieuw perspectief bieden.

Back to list
Share