Amit Kumar

Amit Kumar

Course
Cinematography
Class
2020
Email
amit@amitkumar.nl

Amit had sinds jongs af aan al een passie voor fotografie. In 2011 tijdens zijn opleiding 'Audiovisueel Technicus’, kreeg hij voor het eerst de opdracht om een verhaal te vertellen met bewegend beeld. Dit sprak hem meteen aan en hij richtte alle peilen naar de Filmacademie.

Amit ontdekte snel dat goede cinematografie mede bestaat uit vakkundige belichting. Met gerenomeerd gaffer Erno Das als zijn mentor, maakt Amit een groei door van loodsmedewerker tot gaffer. Licht fascineert Amit, het stroomt als het ware door zijn aderen.

Eenmaal toegelaten tot de Filmacademie, vervolgde hij zijn tijd daar op zoek naar onalledaagse cinematografie ideeën. Dit was te zien in bijna elk project dat hij deed. Een voorbeeld is zijn afstudeerfilm Harmonia, waar hij super wide angles gebruikt voor de cinematische vertelling van de entiteit, versneden met een Anamorphic perspectief om in het geïsoleerde hoofd te kruipen van de hoofdkarakter. Deze keuzes ondersteunende altijd het verhaal en geven het een frisse wending.

Na het afstuderen gaat Amit met volle moed en hoge motivatie de weide filmwereld in. In hoop de meest mooie films te mogen maken en het publiek te grijpen.

Back to list
Share