Dobber Bolhuis

Dobber Bolhuis

Course
Productie
Class
2020
Email
dobberbolhuis@gmail.com

Na het succesvol afronden van de studie Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden in 2015 besloot Dobber zich op de praktische kant van film te richten. Hij liep stage bij producent Circe Film en marketing- en promotiebedrijf Film Inc. waar hij kennismaakte met de Nederlandse filmindustrie.  

In 2016 begon hij aan de opleiding Productie aan de Nederlandse Filmacademie. In het tweede en derde jaar produceerde hij zowel binnen als buiten de academie korte fictie- en documentairefilms. In 2019 won hij met het projectplan  Fietsvakantie  (Sven Peetoom, 2020) de Filmkick van het Noordelijk Film Festival. Tijdens zijn stage bij Zeppers Film specialiseerde hij zich verder op het gebied van documentaire productie. In 2020 won zijn documentaire-regiedebuut  Mien Vreejheid  (2020) de 148 Hour Doc competitie van het Limburgs Filmfestival en produceerde hij de HKU afstudeerdocumentaire  Ich bin der Fluß (Rashel van der Schaaf, 2020). Tijdens zijn afstudeerjaar produceerde Dobber de documentaire  The Ballet of Service (Marlies Smeenge, 2020) en was hij postproductie supervisor van  A View From Above (Dylan Werkman, 2020).  

In de loop van zijn studie aan de Filmacademie heeft Dobber een voorkeur ontwikkeld voor het produceren van documentaires, het werken met interactieve vertelvormen en impactproductie. 

Back to list
Share