Emmy Rommers

Emmy Rommers

Course
Production design
Class
2020
Website
www.emmyrommers.nl
Email
emmy.rommers@gmail.com

Emmy studeerde in 2016 af aan de Rijksuniversiteit Groningen met een BA (Honours)  Film: Kritiek en Analyse  en een minor in Literatuur.  Tussendoor studeerde ze een half jaar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Na deze studies besloot ze haar kennis toe te passen op het daadwerkelijk maken van films in plaats van ze alleen te bestuderen. 
Vanaf haar eerste jaar aan de Filmacademie heeft ze zich naast haar studie beziggehouden met verschillende projecten, zoals de HKU-afstudeerfilm  Lone Wolf  (Hero Hemmingsley, 2017) en de korte fictiefilm  Celluloid  (Thom Lunshof, 2019). Haar derdejaars film  De Dood van een Tijgermoeder  (Thijs Bouman, 2019) is vertoond op de VERS Film Awards en het Go Short Film Festival.  
In de zomer van 2019 liep zij stage bij production designer Harry Ammerlaan en Jantien Wijker, waar ze ondersteunende werkzaamheden verrichtte voor o.a. de telefilm  Magic Mountains (Urszula Antoniak, 2020),  de  KIA- commercial  7 years in 7 seconds (Darren Macpherson en Kyle Obley, 2020) en de serie  Rudy’s Grote Kerstshow  (Anna van der Heide, 2020).  Dit jaar studeert Emmy af als production designer met de film  Harmonia  (Thom Lunshof, 2020). 
Na haar studie wil Emmy zich verder ontwikkelen als production designer voor verschillende korte en lange fictieprojecten, afgewisseld met werk als setdresser en decorateur.  

Back to list
Share