Florentijn Boot

Voor de Filmacademie studeerde Florentijn Audiovisuele Media op de HKU. Tijdens zijn exchange studie aan de University of New South Wales in Sydney, Australië draaide hij de korte fantasyfilm Tratangu (Igrayne Hörmann, 2016) en voorzag deze vervolgens van alle VFX. Om zijn passie voor het maken van films en het vertellen van verhalen te kunnen combineren met de creativiteit van visual effects, deed hij toelating voor de opleiding Visual Effects & Immersive Media aan de Filmacademie. 
Florentijn ambieerde altijd al een carrière in het buitenland. Zo liep hij tijdens de zomer van zijn derde jaar stage in Vancouver, Canada bij het bedrijf Sony Pictures Imageworks.  
In zijn vierde jaar schreef en regisseerde hij een korte science fictionfilm met elementen uit de videogame Halo waaraan een groot deel van de vierde- en een aantal derdejaars studenten hebben meegewerkt.  
Twee grote voorbeelden van Florentijn zijn de regisseurs Neil Blomkamp (District 9, Chappie) en Robert Rodriquez (Sin City, Alita: Battle Angel) vanwege hun gebruik van visual effects in combinatie met verhaalvertelling. Hij wil op dezelfde manier als zijn voorbeelden werkzaam zijn in de filmindustrie: zowel als visual effects artiest en als schrijver/regisseur. 

Back to list
Share