Jaap Mar Diemel

Jaap Mar Diemel

Course
Cinematography
Class
2020
Website
www.jaapmardiemel.com
Email
jaapmardiemel@outlook.com

Voordat Jaap (1992) naar de filmacademie ging, wilde hij meer draai- en werkervaring opdoen. Hij heeft daarvoor vier jaar gewerkt als televisie en achtergrondreportage cameraman. Tijdens die periode ontstond de voorliefde voor documentaire draaien en het menselijke verhaal te vertellen.  
In het derde jaar draaide hij de documentaire De proeftuin (Sam van Galen, 2019). In de zomer van 2019 liep Jaap verschillende stages, de eerste was in het lichtteam bij de de film Kom hier dat ik u kus (Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, 2020). De tweede was de telefilm King of the Road (Danyael Sugawara, 2020), voor deze roadmovie die naar het zuiden van Spanje trok was hij werkzaam in het lichtteam en het camerateam. 
Jaap studeert af met de op 16mm film gedraaide documentaire A View From Above (Dylan Werkman, 2020) en een op 35mm gedraaide commercial voor Sire. In het voorjaar van 2020 draaide hij de HKU-afstudeerfilm Ich bin der Fluss (Rashel van der Schaaf, 2020) en volgde de Donau vanaf de bron in het zwarte woud tot aan delta die uitmondt in de Zwarte Zee.  
Jaap wil zich blijven ontwikkelen en zich focussen op het wereldwijd vastleggen van documentaires, commercials en fictieprojecten.

Back to list
Share