Maayke Pleijers

Maayke Pleijers

Course
Productie
Class
2020
Email
maaykepleijers@gmail.com

Na het behalen van haar gymnasiumdiploma deed Maayke een poging tot het studeren van biomedische wetenschappen aan de universiteit. Na een jaar nam ze een tussenjaar en ging zij aan de slag bij Riphagen (Pieter Kuijpers, 2016), Onze Jongens (Johan Nijenhuis, 2016) en Nocturne (Viktor van der Valk, 2019). Hier leerde ze haar liefde voor het produceren van films kennen en dat maakte dat zij toegelaten werd op de Filmacademie.  

Naast haar bezigheden voor de opleiding, produceerde zij een aantal korte fictiefilms in samenwerking met verschillende jonge makers, van binnen en buiten de academie. Zo produceerde zij in haar eerste jaar een HKU-afstudeerfilm Fuckboy Season (Shannon Kanhai, 2017) en een 48HFP Spring (Dylan Werkman, Lars Dinjens, 2018). Ook werkte zij samen met studenten van onder anderen de ATKA. 

In de zomermaanden bleef ze bijklussen bij verschillende speelfilms in het werkveld. Tussen het derde en het vierde jaar liep zij stage bij Keplerfilm. De afgelopen jaren heeft zij ontdekt dat zij vooral het ondernemerschap en het kunnen realiseren van de film door de juiste partners erbij te betrekken interessant vindt, voor zowel documentaire als fictiefilms. Hier heeft zij zich het afgelopen jaar tijdens het produceren van de afstudeerfilm Harmonia (Thom Lunshof, 2020) op kunnen richten en ze hoopt zich hier de komende jaren verder in te kunnen specialiseren. 

Back to list
Share