Annelot de Boer

Annelot de Boer

Course
Production design
Class
2021
Email
a.c.hoogevest@gmail.com

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Nu Covid nog prominent deel uitmaakt van ons leven ben ik geneigd te zeggen de Domibo’s, maar om eerlijk te zijn was ik vaker te vinden bij de Dimibi. Mijn beste herinnering is vrij recent. Voor het draaien van Cocon gingen we met de crew een week overnachten in Eindhoven. Het was bijzonder fijn om samen met het team op filmvakantie te gaan en na de draaidagen in de vakantiehuisjes na te kunnen praten. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Terugkijkend op de afgelopen vier jaar kan ik alleen maar verbluft zijn over de dingen die we kunnen. De opleiding trekt alles uit je, ook als je zelf denkt dat er niks meer in zit. 

Op welk project ben je het meest trots?
Ik ben erg trots op het gehele laatste jaar, waar ik mee heb mogen werken aan twee fictiefilms en twee animatiefilms. Dit is denk ik ook het jaar waar ik de meeste ontwikkeling heb doorgemaakt. Naast het harde werken moest ik soms ook (mede door de lockdowns) stilstaan om te reflecteren en na te denken over de toekomst.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
"Show don’t tell."

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Dat je in aanraking komt met verschillende soorten mensen, culturen, gebieden en tijdsperiodes. Voor elke film doen we research en gaan we op avontuur om de juiste props en locaties te vinden. We’re going places!

Waar haal je inspiratie uit? 
Alles.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Drankje?

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik hoop bij projecten aan de slag te kunnen waar ik in de preproductie veel kan betekenen. Ik heb door de jaren heen gemerkt dat ik graag vroeg in het proces aanwezig ben om mee te helpen een filmtaal te ontwikkelen. Production Design maakt (naar mijn mening) nog te weinig deel uit van het gesprek, terwijl het zoveel potentie heeft tot sturing. 

Back to list
Share