Dagmar Nietsch

Dagmar Nietsch

Course
Productie
Class
2021
Email
dagmar9804@gmail.com

Dagmar liep stage bij het Nederlands Filmfonds. 

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De saamhorigheid die je meteen voelt wanneer je als eerstejaars door de gangen van de Filmacademie wandelt. Het introkamp en de domibo's helpen enorm voor een fijne gezellige sfeer. Op die manier worden er sterke crews gekweekt met een goede samenwerking maar weet je ook waar de rest van je lichting, waar je niet mee samenwerkt, mee bezig is. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Ik heb met zoveel mogelijk verschillende mensen geprobeerd een samenwerking aan te gaan en tot mijn grote verbazing waren de samenwerkingen waarbij ik op voorhand dacht dat het stroef zou gaan, de beste die er waren. Hierdoor heb ik geleerd dat ik altijd open moet staan voor iedereen met zijn eigen blik op dingen en je ontzettend veel kan leren van elkaar. 

Op welk project ben je het meest trots?
Ik vind het altijd moeilijk om afstand te nemen van je eigen projecten en er daadwerkelijk trots op te zijn. Maar ik kan zeggen dat ik enorm trots ben op mijn fictie afstudeerfilm. Ik sta 100% achter het verhaal en na heel wat beren op de weg hebben we de film gemaakt met een hele fijne en hechte crew en leek alles op de draaidagen goed op zijn plek te vallen. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Toen ik werd aangenomen vertelde een oud-student mij dat zij de Filmacademie zag als een speeltuin waar je vier jaar lang alles kan uitproberen en op je bek kan gaan. Deze woorden hebben ervoor gezorgd dat ik altijd bij mezelf te raden bleef gaan wat ik uit een opdracht wilde leren en vaak mijn eigen draai eraan gaf. Ik weet nu al dat ik, als ik straks aan het werk ben in de echte filmwereld, met weemoed terug zal kijken naar deze speeltuin.  

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Verhalen vertellen is iets wat me het meeste drijft. Ik vind de positie van producent bijzonder omdat je zowel creatief als praktisch verantwoordelijk bent bij het maken van een film. Ik vind het daarnaast fantastisch om talent te herkennen, samenwerkingen te begeleiden en ervoor te zorgen dat alle heads zo goed mogelijk kunnen doen waar ze goed in zijn. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik haal inspiratie uit alles om me heen, zodra ik iets zie of hoor wat me inspireert of waar ik nieuwsgierig van word, schrijf ik het op. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik begin na mijn afstuderen aan de master Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik pin me er nog niet op vast en ben nog erg nieuwsgierig naar verschillende takken in de filmwereld. Maar als ik nu zou mogen dromen, zou ik op een dag mijn eigen productiehuis hebben en films mogen produceren waarin ik mijn creativiteit in kwijt kan. 

Back to list
Share