Danithia van Weenum

Danithia van Weenum

Danithia liep stage bij Holy Motion Studio bij een feature stop-motion film geregisseerd door Mascha Halberstad.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
Ik heb denk ik net als ieder ander vele leuke herinneringen aan de Filmacademie. Natuurlijk veel met andere lichtinggenoten maar de allerbeste zijn toch wel met mijn geweldige art klasje geweest. Dat hoe moe we ook waren en hoe erg we er doorheen zaten, er met onze laatste procenten energie ABBA of Russian hardbase op werd gezet en we elkaar er weer doorheen sleepte en de mooiste setjes eruit knalde.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Dat ook al denk je dat het echt niet meer goed komt, er altijd een oplossing komt en het uiteindelijk wel samenvalt.

Op welk project ben je het meest trots?
Ik denk toch wel op mijn afstudeerfilm, vooral door het jaar waar we allemaal mee hebben moeten dealen. Ook omdat het zo'n fijne samenwerking was en we ondanks alles ons ontwerp bijna één op één hebben kunnen uitvoeren. Als we nu naar ons ontwerp kijken en de inspiratiebeelden daarbij en je ziet de uiteindelijke film dan vloeit dit perfect in elkaar over. En het werkt ook! Ik denk dat dat alles is waar je naar streeft als Production Designer en dat het dan als een mooie afsluiting van vier jaar Filmacademie voelt. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
"We fixen het in post."

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Wanneer alles waar je maandenlang op hebt zitten broeden ineens samenkomt. Dat moment dat je de locaties gaat indressen en je het plaatje ziet. Dan weet je waar je het allemaal voor doet. Daarvoor is het altijd onzeker of alles wat je in je hoofd hebt bedacht ook echt gaat werken en of het wel samenkomt. Dus dat is altijd spannend maar ook heel vervullend als het goed uitpakt. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik haal de meeste inspiratie toch wel uit de wereld om mij heen. Ook wel uit films, maar daar zie je als Production Designer nooit het volledige plaatje. Wat juist zo waardevol kan zijn ter inspiratie. Ik haal ook graag inspiratie uit kunst en fotografie voor kleurstellingen en compositie. Dit zijn dingen die in bewegend beeld toch weer anders kunnen werken, wat juist interessant is om mee te werken. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Heel even genieten van mijn diploma en dan hard aan het werk.

Wat zijn je toekomstplannen?
Mij volledig onderdompelen in de filmwereld. Veel ervaring opdoen en veel leren van andere mensen. Uitdagingen aangaan waar ik het liefst nee tegen zou willen zeggen en dan juist ja zeggen.

Back to list
Share