Idris Bakker

Idris Bakker

Course
Productie
Class
2021
Email
idris.bakker@hotmail.com

Idris liep stage bij Lemming Film. 

Op welk project ben je het meest trots?
Ik ben ontzettend trots op onze prachtige afstudeerdocumentaire De dochter van de dominee, geregisseerd door Christine Boersma en geproduceerd met Dagmar Nietsch. Het was een enorm waardevol proces om als makers, maar ook als vrienden een film te maken over het afscheid nemen van een vroegere werkelijkheid. Ik ben trots op de crew door hun secure en respectvolle werkwijze en op Christine door haar dubbelrol als regisseur en hoofdpersonage. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik haal inspiratie uit alle vormen van kunst om ons heen. Voor mij kan een idee voor een verhaal beginnen bij de architectuur van een gebouw, de smaak van een toetje of een foto die ik tegenkom in een museum. Soms ontmoet ik iemand die op dezelfde manier inspirerend is, dan zal ik vaak proberen diens talenten of schoonheid samen te laten komen met mijn projecten. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Na het afstuderen hoop ik met mijn films het festival circuit in te rollen. Daarnaast start ik in januari mijn twee-jarige Master Producing aan de prestigieuze NFTS in Engeland. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil met een thuisbasis in Amsterdam op internationaal niveau films produceren. De komende jaren zal ik een slate aan eigen films ontwikkelen met oude- en nieuwe bekenden. Ik heb een grote fascinatie voor experimentele fictie en docu. Ik wil mij in de toekomst omringen met kritische filmmakers die innovatief en moedig films maken. 

Back to list
Share