Juri de Wolf

Juri de Wolf

Course
Cinematography
Class
2021
Website
juridewolf.com
Email
juri.dewolf@gmail.com

Juri liep stage bij De Oost (Regie: Jim Taihuttu, DoP: Lennart Verstegen) Met Mes (Regie: Sam de Jong, DoP: Emo Weemhoff, Gaffer: Janneke Hogenboom) en Onze Straat: Smartlap (Regie: David Eilander, DoP: Ton Peters, Gaffer Janneke Hogenboom)

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Het moment waarop ik voor het eerst de beelden van mijn tweedejaars 16mm fictiefilm The Last Exposure (Lisette Vlassak, 2019) van het lab terugkreeg. Binnen de academie had ik tot dat moment toe nog niets gedraaid waar ik zelf trots op was en ik was heel blij om eindelijk iets gemaakt te hebben waar ik zelf voldoening uit kon halen.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Het is me toch gelukt dat sommige mensen nu niet meer horen dat ik uit Duitsland kom. In het eerste jaar zeiden sommige mensen nog dat het grappig zou zijn als ik in het vierde jaar opeens toch perfect Nederlands zou kunnen en eigenlijk toch uit Limburg kwam. Ik kom nog steeds uit Duitsland, maar niet iedereen hoort dat nu nog.

Op welk project ben je het meest trots?
Op mijn afstudeerfilm met de werktitel 'Alleen Vliegen' (Noen Brouwer, 2021) ben ik tot nu toe het meest trots. Hij is op dit moment nog in de edit en mijn afstudeercommercial is helaas door corona-verschuivingen in ons schooljaar nog niet gedraaid.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Een docent zei tegen ons in het eerste jaar 'Bij een goede fictie moet je de kijker laten geloven, dat hetgeen wat zich op het scherm afspeelt hondert procent echt is en bij een goede docu moet je de kijker laten denken dat hetgeen wat zich voor de camera afspeelt niet echt kan zijn.'

Elke film is een nieuw onderwerp, een zoektocht naar een manier om met beelden een verhaal te vertellen en naar een visuele stijl. Als cinematographers zijn wij zowel inhoudelijk als ook technisch, fysiek, maar ook mentaal aan het werk. Ik vind het een heel veelzijdig beroep en heb er enorm veel zin in!

Waar haal je inspiratie uit? 
Vaak uit de echte wereld. Iedereen kent het gevoel wat je op een regenachtige dag kan hebben als je binnen zit met een stomende kop thee of het gevoel als je na een lange nacht uit wakker wordt en het zonlicht te vel voor je ogen is. Deze emoties probeer ik te vertalen naar plaatjes of te verwerken in filmtaal. Ook haal ik veel inspiratie uit andere films, foto's, muziek en andere kunstvormen.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Hopelijk als het weer mag op een langere reis van 1-2 maanden ergens op de andere kant van de wereld en daarna dan weer vol aan de slag met leuke projecten!

Wat zijn je toekomstplannen?
Op kort termijn wil ik vooral korte films, commercials en videoclips draaien en hoop dat deze al snel tot grotere en langere projecten uitgroeien. Ik wil graag films maken waar ik voldoening uit haal en met mensen werken die mij inspireren en voor mijn inbreng open staan. Of dat nou in Hollywood, Nepal of in Amsterdam is maakt mij niet zo veel uit als de mensen waarmee ik samenwerk en de concepten en verhalen die wij samen tot leven brengen.

Back to list
Share