Lela Claassen

Lela Claassen

Course
Production design
Class
2021
Email
lela_claassen@hotmail.com

Lela liep stage bij het art department van de serie Follow de Soa (Ties Schenk, 2021) onder leiding van Vincent de Pater.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Dat is er niet één, maar dat is de ontzettend inspirerende en gezellige bubbel waar we met onze lichting in hebben gezeten.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
“Gorlami.” - Aldo Raine

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Mensen verbinden vind ik het mooiste dat er is en verhalen vertellen doet precies dat. Voor mij is het medium film daarin het krachtigst. Ik denk dat het vinden van een passende vormgeving direct invloed heeft op het gevoel van de kijker. De zoektocht naar hoe je dit gevoel kunt versterken vind ik geweldig.

Waar haal je inspiratie uit? 
Allereerst alles en iedereen om mij heen. Maar fotografie, beeldende kunst, documentaires, boeken, kunstaccounts op Instagram, andere films en natuurlijk mijn eigen herinneringen zijn vaak de eerste dingen die ik raadpleeg.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Films maken!!! Maar eerst eindelijk met mijn vader naar Rome.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil in art departments voor zo veel mogelijk verschillende producties aan de slag om zo van allerlei getalenteerde mensen iets te leren. Zo verwacht ik genoeg ervaring op te doen om zelf als art director en uiteindelijk als production designer verhalen te gaan vertellen. 

 

Back to list
Share