Naduah Zahradnik

Naduah Zahradnik

Course
Productie
Class
2021
Email
naduahivana@gmail.com

Naduah liep stage bij Pupkin.

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
De beste herinnering is dat mijn film Mehmet en Tim (Daniel Bakker, 2019) in première ging, en dat ik naast mij keek en dat mijn stiefmoeder en vriendinnetje tijdens de aftiteling door hun tranen heen naar me lachten. Toen dacht ik; hier doe ik het voor. 

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Dat moet helaas toch wel de impact van COVID-19 zijn geweest. Dat we tijdens onze coproductie-workshop in München nog grapjes maakten over hoe snel mensen in paniek kunnen raken. Maar dat het eerstvolgende moment de grenzen dicht gingen, en wij onze workshop niet af konden maken. Dat wij nu 1.5 jaar later afstuderen in deze omstandigheden had ik destijds niet verwacht. Daarnaast is het in deze tijd een uitdaging op zichzelf om met je voltalige crew de eindstreep te halen, en ondanks de tegenslagen te blijven lachen. 

Op welk project ben je het meest trots?
COCON (Lisette Vlassak, 2021) en Kimiko (Faydim Ramshe, 2021). In beide projecten zat een grote uitdaging in de realisatie. Bij de Brabantse film COCON hebben we financieel een uitdaging gehad, omdat met een grote crew afreizen naar Brabant nu eenmaal duurder is dan in of rondom Amsterdam draaien, en elke avond in je eigen bedje slapen. Daarnaast was het vinden van de juiste cast ook een leermoment op zichzelf. We hadden hoge eisen en wilde echt dat elk personage op zichzelf al uniek is in de uitstraling. Dat dit gelukt is, en dat het resultaat daardoor ook nog mooier is dan verwacht geeft me heel erg veel voldoening. Mijn teaser Kimiko was een tweejarenreis op de Academie. We hebben zelf een aantal visuele technieken uitgevonden waarvan we niet eens wisten dat het kon. En ik kijk enorm uit naar het moment dat ik een aanvraag met dezelfde getalenteerde club ga indienen bij het Nederlands Filmfonds.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
We moeten door. Nee grapje, ik weet het eigenlijk niet. 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
De energie die er heerst als je alle zeilen bij moet zetten in de preproductie. Het is een soort rush. Eenzelfde rush die je voelt als je een mooi scenario leest en het meteen voor je ziet. Dat je wat je echt graag wil maken aan realiseren bent, met elkaar. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Ik raak altijd geboeid hoe andere landen hun films produceren, wat zij maken en hoe ze te werk gaan. Zo vind ik het heel inspirerend om te lezen over Scandinavische makers. En hoe heel grote producties worden gemaakt. Een film in co-productie maken is dan ook eentje voor op mijn bucket list. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Werken. En zodra de spaarpot weer is aangevuld even lekker met vakantie. 

Wat zijn je toekomstplannen?
Werken als creatief producent. Mezelf laten inspireren door makers uit het Nederlandse filmlandschap en langzaam maar zeker mijn eigen films ontwikkelen. 

Back to list
Share