Natalia Bednarczyk

Natalia Bednarczyk

Natalia liep een decorbouwstage bij De Stamhouder.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De grootste verrassing van de afgelopen jaren was natuurlijk dat corona opeens op ons bordje werd gegooid en dat we een film moesten maken met een avondklok, winkels die dicht zijn en locaties die niet mee willen werken. Uiteindelijk was dit een extra uitdaging waar we ons met het hele team doorheen hebben geslagen en hebben we wat mij betreft een bewonderingswaardig resultaat neergezet waar we trots op mogen zijn! 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Het leukste aan mijn vakgebied is dat het altijd zo afwisselend is. Geen dag is hetzelfde als de vorige. Van ontwerpen en met een team samen een scenario visualiseren, tot decorbouw en decoratie en van de perfecte locaties zoeken tot het maken van een masker of special prop. Ik vind het heerlijk om zo veel verschillende skills te leren en met elke film waar ik aan meewerk weer nieuwe dingen te moeten onderzoeken en maken. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Mijn inspiratie komt uit van alles en nog wat. Ik kan door de stad lopen en geïnspireerd raken van een locatie waar ik kom of een gesprek wat ik opvang, maar ik kan de kleuren of een bepaald detail van een schilderij ook heel inspirerend vinden. Ik vind het tof om te kijken naar verschillende tijdsperioden, culturen en symboliek en haal hier ook graag inspiratie uit. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen/ wat zijn je toekomstplannen?
Na mijn afstuderen ga ik eerst even werken en uitrusten en na de zomervakantie ga ik beginnen aan een nieuwe opleiding. Dit keer ga ik Future Planet Studies op de UvA studeren, wat veel met duurzaamheid te maken heeft en waar ik zelf de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in ben geraakt. Wie weet kan ik uiteindelijk de twee opleidingen met elkaar combineren en kan ik duurzaamheid in Production Design integreren. 

Projects

Back to list
Share