Noen Brouwer

Noen Brouwer

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie?
Het maken van mijn eindexamenfilm. Dit was best een zwaar proces, onder andere vanwege corona maar ook omdat het een ambitieuze film is en we best voor een aantal uitdagingen stonden. Tijdens de draai-evaluatie zei ik dat ik het mijn zwaarste project vond op de filmacademie maar ook die waar ik de meeste voldoening uit heb gehaald. We hebben deze film echt samen gemaakt en iedereen vocht keihard voor de film omdat we voelde dat we iets bijzonders aan het maken waren. We hebben voor veel uitdagingen gestaan maar die elke keer weer kunnen tackelen door onze kracht en motivatie als crew.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
De groei die ik in de mensen om mij heen heb gezien. Ik kan me nog goed herinneren dat we als jonge enthousiaste puppy’s in het eerste jaar grootse ideeën hadden over hoe de komende vier jaren eruit zouden gaan zien. Dit bleek natuurlijk anders te zijn dan de werkelijkheid maar iedereen is sterker geworden in zijn vak en heeft zichzelf als maker leren kennen. Dat is echt iets moois om mee te maken. 

Op welk project ben je het meest trots?
Op mijn eindexamenfilm. Deze film staat dicht bij mij en ik heb het gevoel dat ik de afgelopen vier jaar hard heb gewerkt om uiteindelijk deze film te kunnen maken.

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
“Vecht! Durf! En blijf jezelf uitdagen!” Of dit woorden zijn die echt indruk hebben gemaakt weet ik niet. Maar ik hoorde ze wel op het juiste moment en haalde er precies de kracht uit die ik nodig had. 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Van het begin tot het eind betrokken zijn. Een film creëren is te gek. Iets zien ontstaan op papier en dat langzaam laten transformeren tot beeld en geluid. Het feit dat ik me met alles mag bemoeien is natuurlijk ook niet verkeerd… ;)  

Waar haal je inspiratie uit? 
Mijn eigen leven maar ook uit andere films, kunst, en de wereld om mij heen.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Graag even op vakantie en dan heel veel indienen! 

Wat zijn je toekomstplannen?
Verhalen vertellen, het allerliefst natuurlijk door middel van film. 

Back to list
Share