Pauline Koeman

Pauline Koeman

Course
Productie
Class
2021

Mijn beste herinnering aan de Filmacademie 
Mijn beste herinnering aan de Filmacademie is dat ik hier enorm veel mooie en inspirerende mensen heb leren kennen. Dat er niet een herinnering is die er uitschiet, maar dat het er een ontelbaar aantal zijn. Mijn tijd op de Filmacademie in zijn geheel is al een grote herinnering opzich. 

Wat was de grootste verassing van de afgelopen vier jaar? 
De afgelopen 1,5 jaar was een grote verrassing. Je weet niet waar je aan toe bent, dat wist niemand. Elke keer als we iets produceerde was het een verrassing of dat wel door zou gaan. 

Op welk project ben je het meest trots? 
Ik heb niet één project waar ik het meest trots op ben, elk project waaraan ik heb mee gewerkt heeft zijn eigen ontwikkeling gehad en zijn eigen verhaal. Er is er niet eentje die ik specifiek eruit kan halen. Op het moment van maken was ik al trots op hetgene dat we gingen maken, dan was ik vooral trots op hoe hard iedereen aan het werk was. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt? 
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan.” – Pipi Langkous 
Soms moet je niet te veel denken, maar gewoon doen. 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied? 
Het leukste aan mijn vakgebied vind ik dat je met alle departementen in contact bent. Je ziet de film alle kanten op gaan. Ieder crewlid legt een deel van zichzelf in de film. Ik vind het mooi om te zien dat wij daar als producenten zo dichtbij staan. Hierdoor zie je alle kleine veranderingen die de film draagt en zie je de film groeien. 

Waar haal je inspiratie uit? 
Ikzelf haal inspiratie uit vrienden en familie, maar ook uit de mensen die langs fietsen of lopen. Uit het leven dat wordt geleefd, op straat, in de huizen, overal. En vooral wanneer de mens in beweging is. Van punt A naar punt B, zonder dat ik weet waar ze zijn geweest of waar hun bestemming is. Dan kan ik zelf een voorstelling maken van wat ze hebben gedaan of nog gaan doen. 

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen? 
Het eerste wat ik ga doen na mijn afstuderen is genieten van de tijd die hierna komt. 

Wat zijn je toekomstplannen? 
Komend half jaar volg ik nog een minor Start-up Ondernemen in Deventer, in dat halve jaar ga ik mijn eigen rolkoffermerk opzetten en het ontwikkelen. Hopelijk slaat het merk aan en kan ik vanaf daar steeds meer ontwikkelen in samenwerking met creatieve mensen!

Back to list
Share