Sarah Baan

Sarah Baan

Course
Montage
Class
2021
Website
sarahbaan.nl
Email
sjbaan@xs4all.nl

Sarah liep stage bij Sándor Soeteman. 

Wat is je beste herinnering aan de filmacademie? 
De gezelligheid met mijn montageklas. Ik ga alle gesprekken tijdens lessen, ondersteuning met technische problemen, en testviewings bij elkaar enorm missen.

Wat was de grootste verrassing van de afgelopen vier jaar?
Toen onze natuurkundedocent (die ons over computers en stroom moest leren) zei dat de transistor door aliens in area 51 was gemaakt en wij niet wisten of het een grap was of niet. Het bleek geen grap te zijn.

Op welk project ben je het meest trots?
Mijn twee afstudeerfilms (Man in de kas en Alleen Vliegen). Alle kennis en ervaringen die ik de afgelopen vier jaar heb opgedaan, heb ik bij het maken van deze twee films het best kunnen toepassen. 

Welke wijze woorden hebben het meest indruk gemaakt?
Een gouden kalf is ook niet alles. - Menno Boerema 

Wat is het leukste aan jouw vakgebied?
Dat het zowel een creatief, technisch als een sociaal aspect heeft! Waardoor iedere dag iets anders brengt, helaas soms ook computers die uitvallen.

Waar haal je inspiratie uit? 
Verhalen. Of dat nou films, series, podcasts, boeken, games, muziek of toneelstukken zijn. Ieder verhaal leert je ook wat over structuur en pacing. Daarnaast geniet ik er ook gewoon enorm van om mee te kunnen gaan in een verhaal. Hoe verder van mijn bed, hoe beter.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je afstuderen?
Een set samenstellen zodat ik zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan.

Wat zijn je toekomstplannen? 
Mijn plannen zijn om te beginnen met assisteren en voormonteren voor films en langzaam op te klimmen, zodat ik steeds meer zelf kan monteren.

Back to list
Share